Skocz do zawartości

e36 318i wyrzuca z drogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie. Mam na alu 16' oponka 225/50 r16 i po wjechaniu w koleinę wyrzuca mi auto... czy to wina tego,że oponki są abyt szerokie czy wina jakieś części w zawieszeniu ?? tulejki mam nowe na wahaczu , końcówki drążka także nówki ( może zbieżność) ??
Opublikowano
tulejki mam nowe na wahaczu , końcówki drążka także nówki ( może zbieżność) ??

To nie robiłeś geometrii? :nienie: Poza tym 225 w E36 zawsze będzie pływać po koleinach.

Opublikowano
E36 i 46 mają tak fatalnie miękkie zawieszenie, że niestety nie trzymają się w koleinach. U mnie częściowo pomogła wymiana całego przedniego i tylnego zawieszenia łącznie z amortyzatorami. Jest trochę lepiej :)
Opublikowano
  • Autor
ja mam u siebie sportowe zawieszenie przód i tył. No nie robiłem bo mechanik po zrobieniu gum na wahaczu oraz końcówek stwierdził,ze jest dobrze i można jeździć :) :D to czyli według Ciebie zbieźność ? bo mam też okazje kupić oponki 205/50 r16 i czy te byłyby ok do mojej e36 ??
Opublikowano
No nie robiłem bo mechanik po zrobieniu gum na wahaczu oraz końcówek stwierdził,ze jest dobrze i można jeździć :) :D

Zmień mechanika bo kiedyś po takiej wymianie możesz się zdziwić jak ci opony zetnie i tysiączka będziesz w plecy.

Opublikowano
  • Autor
dziś zakupie od kumpla oponki 205/50 r16 i możę zapobiegnę tym rzucaniem po drodze oraz po tym zaraz zbieżność.
Opublikowano
  • Autor
zamknięty temat. Oponki 205/50 r16 i ustawiona zbieżność ( metodą starą i najskuteczniejszą ) i jest luks :)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam nie bede zakladał nowego tematu,napisze tutaj bo podobny.

Problem ma taki ze po wjechaniu w dziure szarpie mi kierownica czuc to mocno przy wolnej jezdzie,bije mi tez przy chamowaniu kiera.Czy to moga byc koncowki drazka kierowniczego?pozd.

Opublikowano
Mogą... Z ciekawostek to kumpel W e36 miał takie same objawy i winne były łączniki stabilizatorów. U mnie robi się to samo i zauważyłem, że tylko one mają u mnie luz. Nie widzę powiązania ale po wymianie u niego ustało...
Opublikowano
  • Autor
u mnie kolego pomogło wymiana opon z 225 na 205 :) i bmw ładnie siedzi na drodze chodź łączniki też zakładałem nowe przy okazji
Opublikowano
Ku przestrodze: wybita końcówka drążka kierowniczego, bijąca opona czy felga a nawet tarcza hamulcowa przyspiesza zużycie jakiegokolwiek sworznia wahacza. Może to nastąpić już po paruset kilometrach.To tak z ciekawostek