Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymiezam sie do do wymiany amortyzatorów, łożyska poniewaz chuczy z jedej strony, byc moze także tarcz poniewaz klocki nie przystaja do tarcz(sa pod skosem) nie nachodza na stare przetarcie klocków na tarczy nie wiem jaki baran tak zalozyl. Wymienie przy okazji gumy stabilizatorów tył na lemfordera, oraz przod nie wiem Jeszcze jakiej.

1.Jakiej firmy amortyzatory?? Znalazlem na allegro bilstein +odboje oslony+poduszki. Do poduszek mam mozliwosc doplaty 20zl i beda lemfordera oraz moge doplacic do osłon i odbojów 15zl firmy (sach, bilstein, monroe) do wyboru. W zestawie sa firmy maxgear bez doplaty. Na aukcji napisane jest ze daje 3 lata gwrancji. Czy szukac firmy Sachs?

2. Łozyska jakiej firmy. Myslalem nad Fag 1strone czy odrazu dwie strony 99zł/szt? Ten sam koles co ma amorki zaproponował meyle 60zł/szt oraz skf 92zł/szt(nie za tanio?)

3. Jakiej fimy tarcze oraz klocki tył?

Opublikowano
tarcze bosch, amorki bilstein lub lemforder, łożyska to temat rzeka i mysle ze nie ma co oszczędzać i co do firmy szczerze mowiac nie wiem. Co do poduszek i odbojów to też bym brał lemforder, bilstein albo febi. Klocki mam u siebie TRW i tarcze boschowskie i jestem zadowolony ;) Pozdro :lol:
Opublikowano

na lozyskach nie oszczedzammysle nad Fag, a Skf ma koles co mysle kupic amorki,

Amorki wlasnie bilstein poduchy 100% lemfordera bym brał, a odboje to nie wiem mam wybor doplacic do firm (SACHS KAYABA BILSTEIN) lub zostac przy mexgear. 3lata gwarancji mnie takze przekonuje do zakupu, bo przewaznie nna amorki jest 2 lata. Czyy lepiej Sachs?

Tarcze mysle Ate, zimmer, textar lub oe. Miałem przygody z tarczami przednimi i wole jednak lepsze kupic. tylko ktore:P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co o łożyska to meyle sobie odpuść. Ktoś na forum napisał ze po załozeniu miał jeszcze gorzej niz na starym. Z Ciekawości sam zapytałem mechanika i powiedział ze łożyska tej firmy nie.

Tarcze mam u siebie zimmerman sport z przod i z tyłu z tym ze z przodu klocki jurid a tył textar i jestem mega zadowolony

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii