Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam .... padł mi czujnik od ABS w tylnym kole ... i pewnie jak wiecie ciężko jest kupić używany ten czujnik do E36 (metalowy)... kupiłem natomiast od nowej trójki i ciekawe czy będzie pasował ... niby jest taki sam bardzo podobny kształt identyczna końcówka szara z dwoma bolcami tylko nie jest metalowy ale oblany plastikiem .. może ktoś z Was wymieniał stare czujniki na nowe ... czekam na wasze rady ... ciekawe ile taki czujnik kosztuje w serwisie bo na giełdzie za używany dałem 30pln ..pozdrawiam
E36 328IT
  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

czujniki na pewno kupisz na większym szrocie BMW . Ja kupiłem w poznaniu na giełdzie gościu miał ich cały karton.

Numeru katalogowego nie znam

Różnica miedzy starym a nowym jest taka ze ten pierwszy jest metalowy co powoduje ze trudno go wyjąc bez uszkodzenia a nowe oblane sa plastikiem i nie korodują co ułatwia ich wyjecie. Pamiętaj tylko ze na przód czujniki są dłuższe a na tył krótsze. Czujnik nowszej generacji musisz kupić z takim samym kolorem kabla i rodzajem wtyczki co twój stary.

Pozdrawiam

E36 328IT
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

w moim 3compact swieci sie lampka abs na desce rozdzielczej. czy oznacza to ze padl czujnik abs, czy moze pompa?

pomocy

Opublikowano
to moze byc wszystko! musisz wjechac na komputer to oni ci powiedza. ja musze wymienic jeszcze zawor wlotowy przy pompie albo cala pompe! czy ktos wie czy to jest rozbieralne?????????/