Skocz do zawartości

syczenie - elektryczne grzanie przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, cyrk. Zauważyłem że syczy mi jakby z tej kostki od grzania przedniej szyby (po lewej stronie na skraju) - jak ją odłącze - przestaje. ale nie widać aby styk był jakiś nadpalony ani nic. Czy to możliwe że robi się mały łuk elektryczny przy tak niewielkim poborze prądu ? - gdzie przewód zasiljący ma przekrój 1mm .

A może to normalne?

Opublikowano
nie.

nie powinno tam nic syczec .

OT, Frank ile ty tam masz u siebie na cyferblacie, bo na twoim avatarze nie sposob sie dopatrzec ... :D

260, Tia ? :twisted:

pzdr,
Opublikowano

PODEPNĘ SIĘ POD TEMAT jeśli można :?:

chodzi mi o to że moje auto miało fabrycznie wstawioną przednią szybę wraz z podgrzewaniem,

gdy auto kupiłem szyba ta była felernie strzelona i musiałem ją przed przeglądem wymienić na nawą

niestety kasy na taką ogrzewaną mi zbrakło i z musu wstawiłem zwykłą-zimną

czy taka zamiana nie zakłuca, poprawnego działania ogrzewania :?:

czy trza wyjąć może jakiś bezpiecznik,odpiąć wiązkę itp :?: :?: :?:

Opublikowano
na pewno nic nie zakłóca. przy szybie jest wtyczka pewnie została odpięta . jak nie to pożądnie zaizolować i wsio. u mnie syczało ponieważ przewód słabo trzymał się szyby. Jednak był mini łuczek elektryczny :mrgreen: