Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam kolegów mam teraz dylemat chciał bym teraz kupić felgi 18 zastanawiam sie nad styling 135 a styling 72 jak myslicie jakie benda lepsze do e46 ? Edytowane przez krzysieknik
Opublikowano
Witam kolegów mam teraz dylemat chciał bym teraz kupić felgi 18 zastanawiam sie nad styling 135 a styling 72 jak myslicie jakie benda lepsze do e46 ?

benda ?

Opublikowano
Oczywiście że 135. To moje marzenie już dawno bym kupił ale mam za słaby silnik na takie 18 :cry2:

jedna osoba którą znam ma styling 135 w 318d i mówi ze się jeździ ok ale jak mówisz ze będzie się ciężko jeździło to zastanowię się nad stylingiem 72 bo na tych lepiej chyba będzie się jeździło ?

Opublikowano
Ja mam 18" styling 32. Ogólnie spoko, fajnie się jeździ itp. itd. Jednak na Polskie warunki to czasami potrafią wkur... zdenerwować :P Najgorzej to na tych parkingach, nie wiem co za matoły to projektują, miejsca między autami "na gazetkę", a z drugiej krawężnik 50 cm. Miałem fajne felgi odnowione i z jednej strony już takie fajne odnowione nie są...
Opublikowano
Oczywiście chodzi o rozmiar 18 a nie konkretny model, cały czas mam fabryczne 16. Piot5rek a jak z przyspieszeniem? Robiłeś jakieś porównanie np 80-120 do mniejszych kółek?
Opublikowano
Oczywiście chodzi o rozmiar 18 a nie konkretny model, cały czas mam fabryczne 16. Piot5rek a jak z przyspieszeniem? Robiłeś jakieś porównanie np 80-120 do mniejszych kółek?

Powiem tak. Na zimę mam 16" styling 30. Jazda w koleinach na 18" w porównaniu do 16" to jest masakra. Opony i tak mam z lekkimi naciągami, więc nie są tak szerokie jak przewiduje BMW. Nieraz wracając zmęczonym późną nocą po długiej jeździe, można szybko się rozbudzić jak pociągnie w którąś stronę na koleinie :P Jutro idą na wymianę tuleje wahaczy, więc może się poprawi. Tuleje mam już mega zmęczone. Mam nadzieje, że w tym roku uda mi się zmienić kpl. amorów i sprężyn to wtedy mogę napisać jak to jest z tym prowadzaniem po drodze.

Odnośnie przyspieszenia to pomiarów nie robiłem. Jednak jak założę 16" na zimę to czuć różnicę, auto jest bardziej żwawe ale bez przesady, jak to niektórzy piszą, że "pod górę zwalnia" :P Jak ktoś do 320d założy oponę 255 to się nie dziwię, że zamula. Ja mam z przodu 215/40, a z tyłu 225/40. Szerokość felg przód 8", a tył 8,5". Prędkość maksymalna bez zmian, powyżej 200 pociśnie na 16" jak i 18". Duża różnica jest w zakrętach, bo na 16" jest mega miękka. No i duży plus dla 18" to wygląd. Na 16" to to auto sprowadza się jak dla mnie do jakiejś starej vectry, czy passata ale za to można trochę mniej dziur omijać :P

Opublikowano
Jak zalozysz 255 kapec z tylu - bo taki wchodzi na oygilanej feldze 8,5 cala tyl, bo bedziesz mial mula ze.....
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania