Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam krótkie pytanie, czy w m20 byla fabrycznie montowana oslona pod miske oleju? pytam bo u mnie miska nie jest niczym oslonieta, ale za miska jest jakis plastik.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Miałem kiedyś takie samo auto jak Ty i też nie było osłony , nawet załatwiłem sobie kawał blachy i chciałem sam ją zrobić ale na "chceniu" się skończyło :)
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano

Fabrycznie czasem (ale chyba dość rzadko) zdarzało się coś takiego, jak jest u mnie, czyli czarna plastikowa osłona pod silnikiem (wg katalogu chyba: „Osłona silnika dolna”, nr 51 71 1 938 182).

Poza tym, teoretycznie w asortymencie występuje też coś jeszcze („Osłona miski olejowej”, nr 51 71 8 105 603), ale chyba z czymś takim nie widziałem jeszcze jakiegokolwiek egzemplarza E34.

Poniżej jakieś dotychczasowe foty, na których częściowo widać osłonę pod moim silnikiem. Ona dość mocno zasłania silnik od spodu, ale np. nie przeszkadza w wymianie oleju (czyli przestrzeń pod spustem jest odsłonięta).

http://sorient.pl/moje520ie34/img/oslona_pod_silnikiem.jpg

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png