Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Felgi zaje.........,ale czy po Polsce można nimi jeżdzić wątpie,za dużo dziur.Oponki 235 -245 40 /35 przód ,tył od 235 do 275 wys taka sama.

Aha a czy ten silniczek podoła z tymi najszerszymi oponami,jak dla mnie to za mało ma koników pod maską.

Opublikowano
Dokładnie tak jak mówi poprzednik, nawet na 18-nastkach po naszych drogach cieżko będzie jeżdzić i nie zniszczyć. A do tego motoru oponki 235/40R18 to i tak dużo chyba że chodzi tylko o wygląd :mrgreen:
Opublikowano

18" to i tak już sporo jak do 2.0...

A tak swoja drogą to chyba każdy nie bity samochód po otworzeniu drzwi kierowcy ma plakietkę z rozmiarami opon dedykowanych i ciśnieniem dla nich ?

Opublikowano
Jeżeli chcesz jeździć po naszych "drogach" bez większych problemów to 17". Przód 235/45/17 tył może być trochę szerszy.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Jeżeli chcesz jeździć po naszych "drogach" bez większych problemów to 17". Przód 235/45/17 tył może być trochę szerszy.

Dokładnie, ja mam taki rozmiar i jest ok, ale jezeli bedziesz uwazal to na 18" tez pojezdzisz.

Ale cena tych felg z aukcji jest "lekko" przesadzona, a nic nie pisze ze to oryginalne BMW, takie 18" mozna juz kupic za 2000zl komplet (wiem bo sam mialem kupic ten wzor)

Opublikowano
Jeżeli szybsz jazda to zaleca się kierunkowe.

Najlepiej GoodYear F1 albo Michelin Pilot Sport.

Do innej jady obojętnie jakie, dobrze jakies markowe i w miarę nowy rocznik jak używki kupujesz...

520 za wiele nie wyciągnie więc większośc firmowych spełni swoje zadanie,

wg. mnie najlepiej sie sprawują Michelin (tak jak polecał kolega wyżej), mogą też być Yokohama lub Fulda, to juz większego znaczenia nie ma...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Opublikowano

ci co mowia zeby dac opony 235x45x17 sie myla, bo taki rozmiar jest w e34 w ktorych standart to 15

w e39 standart to 16, dlatego opony sa wyzsze!

wiec ty zaloz 235x50x17

w e39 wieksze kola niz 17 to duze ryzyko

tak samo jak w e38 kola wieksze jak 18 to tez duze ryzyko

koszty opon, prostowan tez sa wieksze :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif