Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z moja E 90 a dokladniej przy jechaniu np 120 km/h na 6 biegu chce dodac troche wiecej gazu wyswiatla mi sie blad CC-ID 29( nie zawsze ale teraz coraz czesciej) momentalnie moc auta ulega zmianie (zerowa moc) wszystko ustaje po zgaszeniu silnika , wie ktos moze co to moze oznaczac ?

dodam ze ostatnio przy dodaniu gazu auto zaczelo dymic na czarno :roll: troche wstydliwa sprawa jak dla mnie :P ( jak z forda oriona z przebiegiem 300 tys) :?:

pozdrawiam i licze na odpowiedz

Opublikowano
"engine problem - power reduced". Zeby poznac dokladna przyczyne tego bledu musisz podpiac sie do komputera z INPA
Opublikowano
Dziekuje ta strona napewno sie przyda , a wie ktos dlaczego moje auto tak walic dymem z wydechu ??
Opublikowano
Nie u mnie DPF nie wystepuje :P ( DPF to filtr czasteczek ?) a filtr paliwa wymienialem 11 tys km temu
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Może to oznaczać np. niewłaściwy skład mieszanki paliwowo-powietrznej.

W moim przypadku Fachowcy snuli różne plany. Kierowany doświadczeniem zdemontowałem czujnik masowego przepływu powietrza, przemyłem delikatnie spirytusem i ...pomogło. Koszty 0PLN :D

Znacznie zabrudzony czujnik podaje nieprawdziwe informacje o ilości przepływającego powietrza do cylindrów w danej chwili, a komputer daje sygnał do wtrysku odpowiedniej ilości paliwa do tej podanej wartości. Oczywiście mieszanka (stosunek powietrza do paliwa) jest niewłaściwa i sonda lambda wyłąpuje ten stan, a komputer informuje nas o niewłaściwej pracy układu paliwowo-powierznego silnika.

• 2 lata później...
Opublikowano
W tym przypadku problemem był zawieszający się wtryskiwacz