Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie proszę o pomoc/wyjaśnienie. Mam X-sa 3.0D po lifcie z lipca 2004roku w manualu.

Niestety padł mi rozdzielacz napędu i przedni most.

Rozdzielacz dzięki uprzejmości Pana Grzegorza z Częstochowy już mam sprawny, natomiast przedni most nie nadaje się do naprawy ponieważ ma pękniętą obudowę.

Problem w tym, że według mechanika oraz realoem.com przełożenie mojego dyfra to 3.23 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=FB72&mospid=47739&btnr=31_0514&hg=31&fg=15

Natomiast jak szukam na allegro to przednie dyfry dla manuala mają przełożenie 3.64 lub 3.73 (3.91 dla automatu).

Czy ktoś na tyle się orientuje w temacie aby poradził co z tym fantem. Ewentualnie czy ktoś ma lub zna kogoś kto ma do sprzedania sprawny dyfer?

Opublikowano

Witam.

Na pewno potrzebujesz most o przełożeniu 3,23 bo takie było po lifcie w manualu na obudowie powinna być naklejka. 3,64 i 3,73 to przed liftem.Mam obudowe z mojego starego mostu, środek niestety się rozleciał więc jak co to pisz.

Opublikowano

Dzięki wielkie. Właśnie chodziło mi o potwierdzenie. Problem w tym, że nigdzie nie ma takiego mostu, tylko nowe po około 5500zł.

Postaram się podjechać do mechanika i dopytać co z tym moim dyfrem jest nie tak, może z tego Twojego i mojego udałoby się coś złożyć.