Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na dniach będe chciał wymienić komplet spręzyn w E30'stce P\T. Jest ktoś może na forum kto przerabiał temat i walczył z tym samemu ? Wiadomo jest że potrzebny będzie ściągacz ...

Dużo jest z tym roboty ? Na co zwrócić uwagę ... może macie jakieś sugestie, uwagi .. z własnego doświadczenia. Wszelkie info. mile widziane.

Z góry dzięki. :8)

pzdr,
Opublikowano
Sciagacz jest pootrzebny tylko na przod. Odkrecasz cala kolumne i wtedy robisz. Z tylem wystarczy odkrecic na dole amortyzator i jak porzadnie nagniesz wachacz to sprezyna wyjdzie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam mały problem chodzi o to że wczoraj wymieniłem sprężyny na seryjne bo moja bumka za nisko stała i często haczyłem miską. Po wymianie okazało się że popadłem ze skrajności w skrajnośc. Teraz bumka stoji tak wysoko że prześwit ma jak nissan patrol :P. Chodzi tu tylko o przód bo tył poszedł do góry tylko o jakieś 3 cm. A z przód jakieś 8cm.Wymianiłem na orginalne sprężyny BMW. Czy w 6cylindrówkach były inne sprężynyniż od 4cyl.??Czy może seryjnie stoji tak wysoko ? Z góry dzięki za odp Pozdro.

Nera mnie szarpie, jakby mnie ktoś bemką przejechał :)
Opublikowano
Czy w 6cylindrówkach były inne sprężynyniż od 4cyl.??Czy może seryjnie stoji tak wysoko ? Z góry dzięki za odp Pozdro.

Skłaniałbym się ku temu, że były inne.

Pozdrawiam

zinnoberrot coupe - bawarka browarka

http://img522.imageshack.us/img522/8581/1006088forum2ii8.jpg

Opublikowano
oczywiscie ze byly inne. Pewnie zalozyles springi od 6cio garowki i dlatego tak stoi.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D