Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym Was zapytać co myślicie nt. zamiennika przedniej szyby firmy NordGlass?

Szyba będzie wymieniana z ubezpieczenia "Auto - szyba" w PZU.

Czy szyba NordGlass ma te same parametry co oryginał 51317165509?

Czy jest jakiś znany Wam sposób na podważenie jakości szyb tej firmy w stosunku do oryginału?

Opublikowano
Mam ją u siebie wymieniłem jakiś miesiąc temu zrobił to gość na prawdę fachowo różnicy nie widzę żadnej :) Polecam
Opublikowano
Ja mam szybę NordGlass i średnio polecam. Jest jakby "pofalowana", widać to szczególnie w dzień gdy np. skręcam i patrzę w jeden punkt, a szyba "jedzie" to widać nierówności (takie fale, ciężko nazwać). Także jak masz możliwość, to walcz o oryginał ;)
Opublikowano
Miałem szyby czołowe NordGlass w dwóch autach i nie było powodów, aby na nie narzekać.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam,

chciałbym Was zapytać co myślicie nt. zamiennika przedniej szyby firmy NordGlass?

Szyba będzie wymieniana z ubezpieczenia "Auto - szyba" w PZU.

Czy szyba NordGlass ma te same parametry co oryginał 51317165509?

Czy jest jakiś znany Wam sposób na podważenie jakości szyb tej firmy w stosunku do oryginału?

Z Auto Szyby nie dostaniesz oryginału. Tylko z ubezpieczenia AC dostaniesz oryginał. a jak masz jeszcze ochronę zniżek z AC to jedną szkodę w roku możesz sobie zrobić i może to być np szyba ;) i wymienią Ci na oryginalną w ASO ;)