Skocz do zawartości

E36 klejenie nowej podsufitki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie a więc postanowiłem zmienić materiał na podsufitce (na rogach już strasznie odchodził) i mam kilka pytań

1.Ile potrzeba +/- materiału na oklejenie podsufitki boczków (przód,tył) oraz obicia szyberdachu.

2.Jakiego spreju używaliście do malowania daszków na czarno,rączek itp.

3.Jakim klejem kleicie (szwagier oddawał do tapicera to mu zwykłym VIKOLEM jechał )

4.Orientuje się może ktoś jak zdemontować tapicerkę na szyberdachu ??

Auto idzie na tydzień do mechanika a więc będę mógł na to poświecić czas materiał jaki chce użyć to http://www.hurtowniatapicerska.pl/sam03-tkanina-samochodowa-na-podsufitke.html i pytanie czy nadaje się do tego czy są z nim jakieś problemy

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem podsufitkę od rozbitka za parę groszy 80 pln

nic nie kleiłem wymieniłem trzyma się rok na uszczelkach i plastikach jakie sa i w nie trzeba włożyć podsufitkę operacje zrobiłem sam bez pomocy

w coupe stara się odkleiła próbowałem kleić i powiem wyszły plamy nowa - używka jest na elastycznym (kartonie czy coś)i trzyma po zimie nie ma śladu że coś nie tak

zdjęcia mogę wysłać mojej po wymianie

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście możesz kupić od rozbitka czy używaną ale osobiście dla mnie będzie większą satysfakcją jak wymienię ją sam:)

Dzisiaj została wyczyszczona wraz z bokami myślę że jutro zacznę obklejać boki podeśle zdjęcia jaki efekt :)

Opublikowano
  • Autor
Pamiętaj,robisz dla siebie więc należy to robić powoli i dokładnie aby lipy nie było.

Dokładnie dlatego nie mam zamiaru się z tym spieszyć :)

Opublikowano

Nie chciałem tworzyć nowego tematu dlatego napiszę tutaj jeśli można.

Otóż ja również chcę za jakiś czas wymienić w swojej bmw tapicerke . Początkowo sobie pomyślałem żeby położyć normalny welur. Ale potem naszła mnie myśl o ekoskórze .

Czy taka skóra byłaby dobra?

http://allegro.pl/sztuczna-skora-ekoskora-skaj-material-tapicerski-i3232571314.html

Mam jeszcze jedno pytanie . Czy kupując ekoskóre będę musiał dodatkowo kupić piankę tapicerską?

• 6 lat później...
Opublikowano
siema jaki materiał do podsufitki e36??? i na boczki??? jakaś eko skóra??