Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie a więc postanowiłem zmienić materiał na podsufitce (na rogach już strasznie odchodził) i mam kilka pytań

1.Ile potrzeba +/- materiału na oklejenie podsufitki boczków (przód,tył) oraz obicia szyberdachu.

2.Jakiego spreju używaliście do malowania daszków na czarno,rączek itp.

3.Jakim klejem kleicie (szwagier oddawał do tapicera to mu zwykłym VIKOLEM jechał )

4.Orientuje się może ktoś jak zdemontować tapicerkę na szyberdachu ??

Auto idzie na tydzień do mechanika a więc będę mógł na to poświecić czas materiał jaki chce użyć to http://www.hurtowniatapicerska.pl/sam03-tkanina-samochodowa-na-podsufitke.html i pytanie czy nadaje się do tego czy są z nim jakieś problemy

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem podsufitkę od rozbitka za parę groszy 80 pln

nic nie kleiłem wymieniłem trzyma się rok na uszczelkach i plastikach jakie sa i w nie trzeba włożyć podsufitkę operacje zrobiłem sam bez pomocy

w coupe stara się odkleiła próbowałem kleić i powiem wyszły plamy nowa - używka jest na elastycznym (kartonie czy coś)i trzyma po zimie nie ma śladu że coś nie tak

zdjęcia mogę wysłać mojej po wymianie

Opublikowano

Oczywiście możesz kupić od rozbitka czy używaną ale osobiście dla mnie będzie większą satysfakcją jak wymienię ją sam:)

Dzisiaj została wyczyszczona wraz z bokami myślę że jutro zacznę obklejać boki podeśle zdjęcia jaki efekt :)

Opublikowano
Pamiętaj,robisz dla siebie więc należy to robić powoli i dokładnie aby lipy nie było.

Dokładnie dlatego nie mam zamiaru się z tym spieszyć :)

Opublikowano

Nie chciałem tworzyć nowego tematu dlatego napiszę tutaj jeśli można.

Otóż ja również chcę za jakiś czas wymienić w swojej bmw tapicerke . Początkowo sobie pomyślałem żeby położyć normalny welur. Ale potem naszła mnie myśl o ekoskórze .

Czy taka skóra byłaby dobra?

http://allegro.pl/sztuczna-skora-ekoskora-skaj-material-tapicerski-i3232571314.html

Mam jeszcze jedno pytanie . Czy kupując ekoskóre będę musiał dodatkowo kupić piankę tapicerską?

• 6 lat później...