Skocz do zawartości

Akcja serwisowa e46 2002-2003? Poduszki powietrzne.

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 395
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W środę byłem na wymianie w ASO Inchcape Warszawa. Auto sprowadzone było ze Szwajcarii i nie stanowiło to żadnego problemu. Wymieniona zostały poduszki zarówno kierowcy jak i pasażera. Dodatkowo pracownik przejrzał samochód na podnośniku w mojej obecności. Jestem zadowolony z podejścia pracowników oraz z samej usługi. Jedynym do czego mógłby się przyczepić jest czas. Auto spędziło w serwisie 5h natomiast zostałem o tym poinformowany wcześniej. Wynikało to raczej z obłożenia w danym dniu a nie ze skomplikowania wymiany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja czekam już trzeci tydzień na poduchę pasażera, poducha kierownicy była od ręki ale postanowiłem się już umówić na obie naraz i czekam. W ogóle to mam kierownicę niezgodną z VINem ale nie było to żadnego problemu, przesłałem tylko zdjęcie aktualnej kierownicy.
Opublikowano

wczoraj wymienili mi poduszke pasazera i w kierownicy we Wrocławiu w inchcape.

Profesionalne podejscie, pan mi sprawdził na podnosniku auto w mojej obecnosci, troche sie przez to zalamalem bo wszystko w oleju..

wymiana trwala okolo 2,5h bardzo duzy ruch na warsztacie. okolo 20 aut wiec pewnie dlatego

ale auto z serwisu wyjechalo umyte za co wielki plus :)

-->BMW E46 320d 196km 432nm
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymiana zawsze tyle trwa. Też spędziłem w ASO trzy godziny, a roboty na 20 minut:) U mnie tylko pasażera wymieniali, bo kierowcy zmieniłem na M-pakietową, więc ta już się nie łapie. Jak wsadzę ponownie moją 4 ramienną to mi ją wymienią, więc zlałem temat, chociaż leży w szafie. Oglądanie auta to też norma, opisują wszystko, żebyś im nie powiedział że coś uszkodzili. Częstują kawką, wodą, miła atmosfera, nawet dla klientów z 15 lenimi struclami:)
Opublikowano
A ktory z Krakowskich salonow jest wart uwagi? Bo miesiac temu pisalem do M-Carsu w Libertowie i przypomnialem sie dzis to pan pytal o vin po raz drugi i mowil, ze jak cos to musza sprawdzic jeszcze w systemie, w samochodzie... Raz tak mowia a raz inaczej.
Opublikowano (edytowane)
Dziś odebrałem samochód z M-Cars'a. Wymienili obie poduszki. Czekałem na nie 3 tygodnie. Nie wiem ile rzeczywiście trwała wymiana bo na własną prośbę samochód zostawiłem wczoraj wieczorem a odebrałem dziś po południu. Doradca serwisowy mówił, że cała akcja trwa około godziny. Dodatkowo zrobili ogólny przegląd i mycie (wszystko darmowe). Zastrzeżenia mam jedynie do jakości "gumowania" poduszki kierowcy - jest fabrycznie nowa a już w jednym rogu gumowe pokrycie zaczyna się łuszczyć... :? Spasowanie ok. Edytowane przez M2bZ
Opublikowano

M-cars w Krakowie. Pasażera w zeszłym roku bez mycia na górze libertowskiej a dziś podczas drugiej wizyty samochód umyty, ale to juź na Conrada. Nie prawdą jest, że nie wymieniają poduszek w kierownicach innych niż te w vinie.

Ja mam wymienioną z czteroramiennej na sportową i podczas pierwszej wizyty serwisant to zauważył i zamówił już pasującą do tego co mam w aucie. Bez gadania i żadnych problemów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nie gadaj, że ci wymienili nie ori poduchę. Mi w Gdańsku przez telefon powiedzieli, że wymieniają tylko oryginał. To jutro dzwonie do BMW dopytać się jak to kurna jest.
Opublikowano
M-cars w Krakowie. Pasażera w zeszłym roku bez mycia na górze libertowskiej a dziś podczas drugiej wizyty samochód umyty, ale to juź na Conrada. Nie prawdą jest, że nie wymieniają poduszek w kierownicach innych niż te w vinie.

Ja mam wymienioną z czteroramiennej na sportową i podczas pierwszej wizyty serwisant to zauważył i zamówił już pasującą do tego co mam w aucie. Bez gadania i żadnych problemów.

Dlugo od nich czekales na poduchy? Bo ja czekam juz ponad miesiac...

Opublikowano (edytowane)

No nie gadaj, że ci wymienili nie ori poduchę. Mi w Gdańsku przez telefon powiedzieli, że wymieniają tylko oryginał. To jutro dzwonie do BMW dopytać się jak to kurna jest.

Mnie w M-Carsie powiedzieli, że warunkiem wymiany jest stwierdzenie, że poduszki są oryginalne, tj. te z którymi samochód wyjechał z fabryki. Na szczęście u mnie tak właśnie było. Serwisant nawet nie oglądał samochodu przed zamówieniem - dopiero po 3 tyg. w dniu wymiany.

Edytowane przez M2bZ
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No chyba nie powiecie mi że to zależy od widzimisie pana serwisanta. Mają chyba coś tam w tegulaminie. Tak naprawdę co za różnica z jakiego auta poducha pochodzi skoro jest wadliwa i może mnie zabić.
Opublikowano
No chyba nie powiecie mi że to zależy od widzimisie pana serwisanta. Mają chyba coś tam w tegulaminie. Tak naprawdę co za różnica z jakiego auta poducha pochodzi skoro jest wadliwa i może mnie zabić.

Oczywiście procedury pewnie mają i powinny być takie same dla wszystkich, ale często wiele zależy od konkretnego człowieka. Podobnie jest z potwierdzaniem przebiegu - jeden Ci powie za darmo, inny bez opłaty nie puści pary z ust...

Opublikowano

Nie ma co wychodzić przed szereg i dzwonić, że macie zmienione kierownice.

Umawiacie się na akcję, przyjeżdżacie, jest weryfikacja, samochody mają swoje lata i ktoś kiedyś wyminił kierę i trzeba ogarnąć napotkaną przeszkodę :)

Dealer dostaje kasę od producenta za wykonanie usługi więc im też zależy na jak największej ilości zleceń.

Na prawidłową poduchę czekałem 2 tygodnie,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Super do najblizszego ASO mam 200km, trochę mi nie po drodze jechać żeby pocałować klamkę :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy wiecie o co chodzi z wadą tych poduszek. O ile dobrze pamiętam, to nabój pirotechniczny może generować za duże ciśnienie i w momencie wybuchu może rozerwać metalową obudowę i jej fragmenty lecą na twarz. A poduszka strzela z prędkością ok. 300km/h. Niech te wszystkie mądre głowy w ASO, które nie chcą wymieniać poduszki z kierownicy niezgodnej z VINem, dają na piśmie/mailem gwarancje, że poduszka nie zrobi nam z gęby jesieni średniowiecza. Na jakiej podstawie w ogóle te odmowy?? Kierownica BMW to kierownica BMW i skąd niby wiedzą, że aktualna nie pochodzi z beemki objętej akcją wymiany?? Nie wiedzą - a jak nie wiedzą to niech się dowiedzą i wyciągają poduszki i sprawdzają po nr seryjnych jak im wygodniej. Żenada. :duh: Czekają chyba na sprawy w sądach od ludzi, którzy stracili oczy.
Opublikowano

No niby 200 km to dużo ale chyba jak chodzi o bezpieczeństwo to warto.

Jak nie będą chcieli wymienić to można spróbować dogadać się na wymianę za kasę i partycypację dealera w jakiejś części jako gest dobrej woli. Chyba chodzi o bezpieczeństwo a nie o oszczędności. Ja tak sobie właśnie pomyślałem, że jak będą robili pod górkę to się jakoś dogadam bo samochodem jeździ żona i czasem ja i wolę zapłacić i mieć wszystko cacy niż potem żałować, że nie wydałem paru stów bo szkoda.

Any way można wymienić poduchę z innej kierownicy i tego trzeba się trzymać i o to walczyć.

Jak coś to zapraszam na wycieczkę do Krakowa (może 2 :)) żeby załatwić sprawę.

Tak na marginesie na BMW infolinii zostałem poinformowany, że w e46 nie było jeszcze przypadku wadliwego zadziałania poduszki. Po prostu dmuchają na zimne.

Pzdr

Opublikowano
Mi w Inchcape we Wrocławiu wymienili bezproblemowo, przy okazji zrobili też podstawowy przegląd oraz na koniec umyli auto. Także jestem 100% zadowolony : )
Opublikowano
Byłem już na wymianie poduszki pasażera w zeszłym roku moje auto się łapało. Dzisiaj znów poczytałem ten wątek mówię:" aaa zadzwonię zapytam". I proszę jutro na 11 BMW SIKORA Mikołów jadę na wymianę:)