Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie bo to moje w sumie pierwsze wysokie temp z BMW. Czy to normalne ze jak jezdze tak do 80km/h ciagle dziala wiatrak chlodnicy? Powiedziano mi w serwisie ze mam do wymiany pompe dodatkowego obiegu wody, czy to moze byc przez to czy to normalne przy 6 cylindrach i 3 litrach?
Opublikowano
pompa dodatkowego obiegu wody nie ma z tym zwiazku. Ona przyspiesza rozgrzanie kabiny i silnika na poczatku (korzystajac z tego ze uklad wydechowy w zasadzie od razu jest goracy) oraz sluzy do funkcji REST
Opublikowano

wejdź w ukryte menu (poszukaj tematu na forum) i obserwuj temperature od uruchomienia podczas jazdy. Auto po pewnym czasie powinno osiągnać temperature 88 st, wtedy otwiera się duży obieg na chłodnicę i w trakcie jazdy powinna utrzymywać się temperatura ok 90 st, w korku (z lekką jazdą) w gorący dzień temperatura sięga ok 94, dopiero później uruchamia się wentylator chłodząc chłodnice, chyba przy 97 st.

Tak jak koledzy piszą wentylator może chodzić od klimy

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Wielkie dzieki za podpowiedzi. Dolalem plynu chlodniczego i jak wylacze klime wiatrak nie chodzi wiec koniec ze strachem. Remat mozna zamknac, dzieki i pozdrawiam.