Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam bmw e39 z PDC (tylko z tylu), no i ogólnie wszystko jest ok i działa jak powinien ale w ciągu ostatnich 1-2 miesięcy ze 2 razy miałem coś takiego ze wsiadam odpalam daje wsteczny i zaczyna sobie pikać pdc jak bym zbliżał się do jakiejś przeszkody, tyle ze jej nie ma. Dodatkowo to pikanie nie jest regularne, tylko tak raz troszkę szybsze raz wolniejsze. Wyłączyłem auto i próbuje jeszcze raz ale to samo... wiec myślę padł albo moduł albo czujnik. Na drugi dzień wsiadam do auta i jest wszystko ok i jakiś miesiąc albo i więcej było ok, a wczoraj znów wychodzę ze sklepu wsiadam cofam i znów to samo, wróciłem do domu i po jakimś czasie znów gdzieś miałem jechać i już wszystko gra :/ czy te czujniki czasem maja tak ze się jakoś przywieszają ???
Opublikowano

Nie wiem jak to dokladnie wyglada w BMW ale w serwisie Mitsubishi byly takie przypadki I winny byl mikrofon (czujnik) mysmy go oglaczali I sprawdzali czy dalej "pika" moze byc tak ze sa dwa uszkodzone. Mozesz go potem odlaczyc albo najlepiej wymienic.

Sent from my BlackBerry 9780 using Tapatalk

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.

Opublikowano
sory ale nie bardzo coś z tego zrozumiałem, piszesz ze mikrofon (czujnik), przecież jedno i drugie to co innego. Poza tym mówisz ze dwa mogą być uszkodzone, ale dwa co ? mikrofony czy czujniki ?
Opublikowano
Jeśli jakiś czujnik będzie uszkodzony to PDC w ogóle nie będzie działać po włączeniu wstecznego będzie tylko krótki ciągły sygnał informujący, żę PDC nie działa i będzie na przycisku mrugać na zielono.