Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów !

mam pewien problem mianowicie dotyczy układu paliwowego. Wczoraj zabrakło mi benzyny i bylem zmuszony odpalić auto na gazie, gdy dojechałem na stacje i dolałem paliwa tak nie chce odpalić, dodam że jak odkręciłem korek od wlewu paliwa to aż zassało powietrze do zbiornika. Teraz pytanie czy mógł się zapowietrzyć układ paliwowy ? i czy trzeba by go jakoś odpowietrzyć ? oczywiście sprawdzałem pompkę paliwa i działa, normalnie podaje paliwo, słychać ją nawet po przekręceniu stacyjki, lecz pomimo kręcenia rozrusznikiem i holu nie chce odpalić... ;/

Może jakieś sugestie ?

Opublikowano
skąd wiem ? odkręciłem całkiem pompkę, zdjąłem węże paliwowe i po przekręceniu stacyjki psiknęła paliwem na kanapę stąd wiem że działa ... i dodam że odkręciłem wężyk od filtra paliwa z którego również ciekła benzyna więc benza jest w przewodach, chyba się nie zapowietrzyła może coś zabrudziło wtryskiwacze jak na resztówce benzy zaciągnęło jakiegoś syfa...
Opublikowano
Nic się nie ma prawa zapowietrzyć to nie jest diesel. To że paliwo z niej poleciało to nic nie znaczy sprawdż jej wydajność może ciśnie paliwo ale za słabo jak jeżdzisz sporo na lpg ,może ona już być na wykończeniu.Poczytaj o sprawdzaniu pompy jeśli dasz rade zajrzeć w wyszukiwarke bo na tym forum nie jest to proste :mad2:
Opublikowano
Staram się nie katować jej na gazie, jedynie jak w trase gdzies ruszam a tak po miescie caly czas benza i nastał ten czas przed wyplatowy i stało jak sie stalo ze zabraklo... ale tak momentalnie moglaby pierdyknać ta pompka ? caly czas smigala dobrze palila na dotyk a tu nagle o ...
Opublikowano
jutro postawie ja do znajomego mechanika to się wszystko wyjasni dam znać jutro co było przyczyną a teraz uciekam do pracy... jęsli ktoś mogłby i byłby tak uprzejmy i podesłał info o tym sprawdzeniu wydajnosci pompki to bylbym wdziędzczny ; ))
Opublikowano
skąd wiem ? odkręciłem całkiem pompkę, zdjąłem węże paliwowe i po przekręceniu stacyjki psiknęła paliwem na kanapę stąd wiem że działa ... i dodam że odkręciłem wężyk od filtra paliwa z którego również ciekła benzyna więc benza jest w przewodach, chyba się nie zapowietrzyła może coś zabrudziło wtryskiwacze jak na resztówce benzy zaciągnęło jakiegoś syfa...

Czemu wy odbieracie moje posty jako złośliwe ironiczne czy nie wiem co...

To że Ci psikela to nic nie znaczy. Zrób tak jak mówię a zobaczysz czy daje odpowiednie ciśnienie a nie psika...