Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie pomocy!Zapaliłem auto,jadę sobie a tu nagle jak noge z gazu zdjąłem to zgasł!No i nie mogłem odpalić,rozrusznik kręcił,paliwo jest a on nic.Dopiero po paru minutach odpalił i normalnie chodzi.Miałem tak już trzy razy!Co to może być bo trochę mnie stresuje. :jawdrop:
Opublikowano
ja kiedys tez tak mialem w mojej jechalem sobie normalnie. a tu trach gasnie na zakrecie jak puszczam gaz okazalo sie ze przelacznik od gazu szwankuje ;/ wiec wyminilme i po klopocie :) moze to samo jest i u ciebie
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
przypuszczam ze gaśnie na gazie choć odpowiedzi nie dostaliśmy, i zakłądam że jest to wina reduktora który nieodparowywuje dobrze gau i do puki są wyższe obroty to jakoś to spala ale jak spadna zalewa sie i nawet na benzynie nie chce odpalić przez pare minut. Trzeba mocno krecić. Albo zawczesnie przełaczony na gaz albo parownik do wymiany, lub wcześniej przytoczone odpowiedzi.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
No faktycznie gaśnie na gazie,ale nie chce odpalić potem ani na benzynie ani na gazie,bo gdyby coś nie tak z tym parownikiem to odpaliłby chyba na benzynie?A z tą cewką to może tak być że gdzieś tam prąd ucieknie a potem się pojawi? :jawdrop: cholera,nie kumam
Opublikowano
nie odpali na benzynie bo jest gazem niedokładnie odparowanym zalany, a jak jest BMW zalane to wiemy że ciężko odpalio. A ja dodam tylko od siebie ze pewnie czesciej gaśnie jak sie mocniej wcisnie gaz i potem właczy na luz, przy delikatnym operowaniu gazem pewnie nie gaśnie. Jeżeli to tak jak mówie to masz do wymiany parownik i tyle. 300 zł i po problemie.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Dzięki ludziska za podpowiedzi :modlitwa: coś chyba faktycznie będzie z tym parownikiem,instalke mam w sumie na gwarancji jeszcze to może mi gratis to zrobią,bo tak myślę że z prądem to raczej jest oki.