Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam od dłuższego czasu w miarę sensownego egzemplarza 320d i naprawdę jest kiepsko, 99% to szroty :/

Zakres moich poszukiwań rozszerzyłem również na LPG.

Proszę o kilka zdań na temat tego coupe:

http://allegro.pl/bmw-e46-coupe-320ci-170km-skora-xenon-piekna-i3211744109.html

Z tego co widzę, to chyba kierownica się nie zgadza?

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBABN11010JV50295

Kod typu BN11

Typ 320CI (EUR)

Typoszereg E E46 (2)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M54

Pojemność skokowa 2.20

Moc 125

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Data prod. 2001-05-28

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S434A INTERIEURLEISTEN Wyp. wn., powierzchnia aluminium

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Wyposażenie seryjne

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

http://images.spritmonitor.de/575756.png
Opublikowano
Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

To inna tapicerka, pewnie wymienione fotele itd.

Co do kierownicy, prowadziliśmy tu kiedyś dyskusję i nie doszliśmy do porozumienia, czy ten wpis:

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

...z automatu określa wielofunkcję czy nie. Raczej może to być błąd tłumaczenia, bo często multifunkcja miała osobny wpis w VIN, choć pewności nie mam czy przy M-ce jest wyjątek, czy nie.

Ogółem auto wygląda ok wg mnie.

A, i listwy chyba też wymienione na ciemne, ale to nie dziwne wraz z nowym wnętrzem.

Opublikowano

Oglądałem ten samochód, gaz stag300 + valtek - gaz do regulacji, a najlepiej do zmiany wtryskiwaczy.

Poza tym do wymiany:

- czujnik poziomowania xenonów (błąd w kompie)

- przewod od vanosa

- uszczelka pod pokrywa zaworów

- disa

- tuleja dyferencjału

- uszczelniacz dyferencjału

- łącznik elastyczny wału

- uszczelniacz wybieraka

- tuleje tylne wahacza x2

- chłodnica

- uszczelka pod obudowa filtra (później do obserwacji)

- luzy na przekładni

Jak za tą cene trochę słabo, da się wynegocjować ale według mnie za dużo dalej krzyczy..

Opublikowano
Jak za taką listę to zdecydowanie cena jest niestety za wysoko ......... ale nie można również przeginać w drugą stronę :) .
Opublikowano

Oczywiście nie mówię o lakierze bo nie wygląda źle ;) z tyłu klapa malowana, jedne drzwi, maska (podobno od porysowania kluczem), do tego od środka widać że klejony grill i przednia szyba wymieniona. Trochę się składa w całość no ale jak na 12 letnie auto blacharka jest ok.

Na jednym nadkolu od spodu widać trochę łapie ruda i pod szybą na "boczku" jest purchla czy jak to tam ;)

Ogólnie dla mnie za wysoka cena, kilka dobrych tysięcy trzeba włożyć, żeby było jak to według sprzedającego "bez wkładu finansowego" :)

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie rozmieszczenia przycisków dodatkowego wyposażenia (DSC, roleta, nagłośnienie H-K, podgrzewane siedzienia).

W zdecydowanej większości E46 rozmieszczenie tych przycisków zaczyna się od samej lewej strony tego panelu, lecz w niektórych egzemplarzach widać, że na panelu z lewej strony jest jedno wolne miejsce na przycisk dodatkowego wyposażenia. Czy to oznacza, że ten panel był zdemontowywany i było coś przy nim robione? Nie powinny iść wszystkie od samego początku lewej strony?

Na zdjęciu tutaj widać, jak z lewej strony jest jedno wolne miejsce.

http://imageshack.us/a/img547/4336/109ac.jpg

Opublikowano
Chyba nie, pierwsze z lewej i z prawej to podgrzewanie siedzeń. Co do tego wnętrza to skóra była dokładana przez obecnego właściciela. I te zdjęcie akurat jest dobrze zrobione bo nie widać góry kierownicy - w której jest perfidnie dziura :)
Opublikowano
Chyba nie, pierwsze z lewej i z prawej to podgrzewanie siedzeń. Co do tego wnętrza to skóra była dokładana przez obecnego właściciela. I te zdjęcie akurat jest dobrze zrobione bo nie widać góry kierownicy - w której jest perfidnie dziura :)

No ale są przecież auta gdzie nie ma podgrzewania siedzień, a przycisk DSC jest ulokowany od samej lewej, na pozycji nr 1. A tutaj widzimy na pozycji nr 2 :?: :idea:

Opublikowano
nie ma to jak zastanawiać się nad jednym przyciskiem w 12 letnim aucie moim zdaniem to trochę przesada dawno już nic nie pisałem na forum ale czytam je dość często i naprawdę z osobami które chcą kupić już leciwe auto jest coraz gorzej. Jeżeli chce się kupić auto to najlepiej by było je w końcu obejrzeć na żywo i ewentualnie podzielić się wrażeniami na forum i dopiero wtedy podjąć decyzje o zakupie
Opublikowano
nie ma to jak zastanawiać się nad jednym przyciskiem w 12 letnim aucie moim zdaniem to trochę przesada dawno już nic nie pisałem na forum ale czytam je dość często i naprawdę z osobami które chcą kupić już leciwe auto jest coraz gorzej. Jeżeli chce się kupić auto to najlepiej by było je w końcu obejrzeć na żywo i ewentualnie podzielić się wrażeniami na forum i dopiero wtedy podjąć decyzje o zakupie

Pytanie odnośnie tego przycisku, było bardziej z ciekawości zadane niż z dyskwalifikacji zakupu auta ;)

Od stycznia obejrzałem już ponad 10 sztuk e46, i naprawdę sytuacja wygląda słabo. Zdaje sobie sprawę, że auto ma ~ 10 lat - ale czy brak dziur w kierownicy i fotelu, dobrze spasowane zderzaki i równo chodzący silnik to zbyt duże wymagania jak na budżet 25k ?

Opublikowano
zdaje sobie sprawę że ciężko jest znaleźć u nas fajne coupe i powiem ci więcej że zagranicą też ciężko o dobry egzemplarz sam sprowadzam od czasu do czasu auta z belgii i już dawno dałem sobie spokój z bmw. Ja na twoim miejscu szukałbym z silnikem 2.8 moim zdaniem ten motor najbardziej pasuje do coupe. Spójrz w dziale giełda ktoś chyba dzisiaj wrzucił fajne coupe do sprzedania.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Acidburn masz racje , ze silnik 2.8 lepszy.

Ale tu w miare zdrowa coupeta z silnikiem 2,2 z 2001 roku kosztuje 34900zł

To ile bedzie kosztowac analogicznie zdrowa z silnikiem 2.8? Lub jak ma byc z 2001 roku, to juz 3.0 ?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Acidburn masz racje , ze silnik 2.8 lepszy.

Ale tu w miare zdrowa coupeta z silnikiem 2,2 z 2001 roku kosztuje 34900zł

To ile bedzie kosztowac analogicznie zdrowa z silnikiem 2.8? Lub jak ma byc z 2001 roku, to juz 3.0 ?

Tutaj w tym ogłoszeniu właściciel auta akurat zmienił cenę, bo przedtem było 239000 !!! (jeszcze przedwczoraj)

Na tablicy jest jeszcze za 23900 - http://tablica.pl/oferta/bmw-e46-coupe-320ci-170km-skora-xenon-piekna-CID5-ID2NZrh.html#699b60fb02

P.S. Nie szukam koniecznie Coupe, może też być 320d po lifcie - byle by auto było czarne (takie zboczenie :lol: )

Opublikowano
Spójrz w dziale giełda ktoś chyba dzisiaj wrzucił fajne coupe do sprzedania.

Jeśli kolega acidburn mówi o tym samochodzie, to sprzedaje się od końca marca. Na początku stał za 30k, na innych felgach (za dopłatą).