Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. mam taki problem z e30 M20B20 88r otoz: rano nawet w najwiekszy mroz, po calej nocy odpala idealnie, jak jest gorący silnik np 5min po zgaszeniu tez odpala bez zarzutu, ale wystarczy ze postoi trroche dluzej ( 30min - 3godz ) i odpali mi za drugim razem po 10 sekundach krecenia rozrusznikiem. jako wskazowka powiem czego jeszcze NIE ruszalem: palec rozdzielacza, przewody wysokiego napiecia(ale raczej sa dobre, bo pogoda nie miala nigdy wplywu na prace silnika) i nie mam w ogole filtra weglowego. zastanawiam sie nad regulatorem cisnienia paliwa (czy jest to rzecz ktora sie psuje i jezeli tak to jakie sa objawy uszkodzenia) jezeli chodzi o elektryke to wszystko jest OK (komp, czujniki, przepływomierz itp) prosze o jakies podpowiedzi. R6 ;-)
Opublikowano
Mam to samo. Wszystko nowe oprócz pompy paliwa. Niestety nie wiem co to może być. Po prostu długo kręci.
Opublikowano
U mnie czasami też tak się zdarza. Czytałem na forum że to częsta przypadłośc m20 i niektórzy twierdzą że te silniki tak mają, rano zapalają za pierwszym, ale potem już nie. Jesli nie zauwazyłes zadnych innych objawów np. nierówna praca silnika, to narazie zostaw jak jest. Moze to być wina luzu na zaworach.
Opublikowano
silnik jest po kompletnym remoncie glowicy tj. uszczelki pod glowica i kolektorami, uszczelniacze zaworow, gniazda zaworow itp, wiec wydaje mi sie za wszelkie regulacje odpadaja
Opublikowano
z czujnik tem silnika - ten idacy do komutera sprawny ??

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
witam, moja e28 z sercem m20b20 jak było zimno paliła dopiero po wciśnięciu gazu, a jak odłączyłem wtryskiwacz rozruchowy to pali odrazu czy zimno czy ciepło, miałem też walnięty niegdyś czasowy wyłacznik termiczny odpowiadający za ten wtryskiwacz