Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przeciekał mi zbiornik wyrównawczy więc go wymieniłem na nowy. Po wymianie świeci mi się kontrolka o niskim poziomi płynu w chłodnicy mimo że jest full. Przejechałem kilka km i nic temp. 90 C i nie rośnie. Co może być przyczyną że się cały czas świeci, czy to czujnik poziomu płynu czy jakiś błąd na kompie. Proszę o pomoc.
Opublikowano
kupiłes nieoryginalny zbiorniczek i niestety tak będzie , wszystkie oprócz oryginału mają cos źle skontruowaną komorę w której jest czujnik i niestety nie działa ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
ja kupilem zamiennik 2 lata temu i mi normalnie czujnik poziomu plynu dzialal. Tydzien temu niestety mi zbiorniczek znowu pękl w pol ale nie kupilem nowego tygo go pospawalem bo potrzebowalem na juz miec auto sprawne i czujnik od poziomu plynu mi przestal dzialac nagle i przewaznie sie swieci czasem po dluzszej jezdzie zgasnie... ale potem znow sie zapali wiec wydaje mi sie ze to nie jest wina zbiorniczka chyba ze sa jakies naprawde dziwne wynalaki i nie dziala czujnik... ale na twoim miejscu kupilbym czujnik kosztuje chyba ze 20 zl uzywany badz nowy i sam zobaczysz co jest grane
Opublikowano
Sprawdziłem czujnik na starym zbiorniku i działa a na nowym nieoryginalny nie także wina zbiorniczka. Chyba odepnę kabelek od czujnika i po denerwującym problemie.
Opublikowano
Dziwne,ja zmienilem zbiornik na meyle i czujnik przelozony ze starego zbiornika dziala jak nalezy.
Opublikowano
Sprawdziłem czujnik na starym zbiorniku i działa a na nowym nieoryginalny nie także wina zbiorniczka. Chyba odepnę kabelek od czujnika i po denerwującym problemie.

Nie radze tak robic bo bedziesz jechal gdzies w trasie nagle ci peknie zbiornik czy cos plyn sie wyleje i zanim sie kapniesz ze temperatura bedzie za wysoka moze byc po silniku;p

Opublikowano
mi wlasnie dzisiaj wywalilo chyba przez korek plyn i jak sie zatrzymalem nagle temp doszla do 3\4 -.- a narazie mam problemy z czujnikiem od wlasnie zibiorniczka i nie wiedzialem nawet ze wywalilo mi tyle plynu ze auto sie zagrzalo;/ zrobilem tysiac kilometrow od odpowietrzania i nagle wywalilo plyn a nie palowalem auta wiecie moze czego mogla byc wina ze nagle cisnie duze sie zrobilo? wczesniej palowalem auto sprawdzalem czy jak sie zagrzeje cos sie stanie ale nic i jezdzilem normalnie;/ a tu nage po 50 km w trasie wywalilo plyn;/