Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam E39 w pełnym M pakiecie, wydech wygląda na fabryczny, nie jest dziurawy xD

Jest bardzo głośny pod " obciążeniem " gdy przyśpieszam samochód poprostu ryczy jak V8 bez tłumików, nie mówie ze marudze bo dzwięk jest niezły ale czasem mi to przeszkadza jak chce jechać w ciszy. Mój kolega ma m57n i jego samochód jest poprostu cichutki, mój ... co tu gadać nie brzmi jak diesel. Tak jak mówiłem wydech jest w dobrej kondycji i wygląda na całkowicie fabryczny poza dołożoną końcówką tłumika .

Była jakaś opcja przy zakupie samochodu zeby wydech był inny ? głośny ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może masz wywalone katalizatory i opróżniony tłumik końcowy?

Nie przypominam sobie żeby do M57 można było inny wydech zamówić :?

Opublikowano

Po zapachu spalin stwierdziłem ze katy muszą być, oraz działają bo w ogóle nie czuć spalin, tak jak mówiłem wydech wygląda na nieruszany... Ryk jest fajny przez 5 minut, ale na autostradzie jak jade i delikatnie chce przyspieszyć to troszkę mi przeszkadza, szczególnie jak jade z kimś i nie moge zagłuszyć go muzyką

Filtr powietrza tez jest standardowy zadnej sportowej wkłatki KN, sprawdzałem - mam nalepke KN pod maską ale ktoś jednak wywalił ten filtr bo pewnie za głośno było :mad2: .... Prosił bym o jakąs małą rade ... dlaczego moze być głośno ...

Opublikowano

o tym akurat nie pomyślałem, a może trafiłeś w dziesiątke bo wywalenie egr pododuje zmiane głośności ... no ale kurde aż tyle ? ;/

nie wiem nic o EGR ani o klapach wirowych, jak kupiłem samochód to jak narazie do niczego się nie dotykałem

wcześniej jeździłem alfą Q4 i wyrzucenie egr było niemal nieodczuwalne i niezauwazalne

Opublikowano
A łączniki elastyczne sprawdzone ( siateczki na rurach wydechowych mniej więcej pod nogami pasażera)?
Opublikowano
Z pod samochodu nie wydobywa się hałaś ani zaden zapach, jedyne do czego moge się przyczepić to jakaś osłona termiczna koło ostatniego tłumika jest niedokręcona bo czasem coś rezonansuje w tej okolicy, poprzedni właściciel wspominał o wymianie gumowych wieszaków układu.
Opublikowano

Problem się sam rozwiązał, założyłem chipa firmy Tunit V-cr 7 stage, silnik zaczą pracować ciszej i juz tak nie " ryczy ".

I to nie placebo, różnica jest wielka.