Skocz do zawartości

Demontaż kolektora,zgubiona podkładka-problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały ból głowy po demontażu kolektora ssącego w mojej 318D.

Postanowiłem wywalić nieszczęsne klapki i zdemontowałem kolektor ssący.

Umyłem go dokładnie, wywaliłem klapki i założyłem zaślepki.

Gdy chciałem go zamontować zauważyłem że brakuje jednej podkładki z kolektora ta z pomarańczową gumką.

Za cholere nie mogę znaleźć tej podkładki w komorze silnika i obawiam się czy nie wpadła mi do kanału kolektora ssącego i czy nie leży na zaworach.

Miał któryś z kolegów taki przypadek i jakiś pomysł jak tą podkładke ewentualnie wydobyć?

Nie mam pewności że tam jest, ale wolę nie ryzykować, a dostępu do kamerki którą można tam zajżeć nie mam.

Może coś podpowiecie? Jakieś pomysły?

Opublikowano

Pewnie spadła gdzieś na silnik,ja do tej pory nie mogę zlokalizować pewnej blaszki i nakrętki co mi kiedyś spadła,a ostatnio zsunoł mi się śrubokręt i szukałem go prawie godzinę z latarką i lusterkiem.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Jest:)

Odkręciłem osłonę aluminiową pod spodem i znalazłem ją z boku silnika.

A już chodziła za mną wizja zdjęcia głowicy.

P.S. Bmka ciagle dostarcza mi wrażeń, nie nudze się...

Z vw tego nie miałem :)

Opublikowano
mnie też jednej gumowej brakowało :D czy była podczas sciagania nawet nie wiem bo nie zwróciłem uwagi i odłożyłem kolektor ;D potem patrze jednej brak :D silnik smiga jak żyleta tylko pierwsze odpalenie było stresujące haha może też kiedyś znajde :)
szukam