Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jezdze BMW e-39 96r 523i chciałbym przerobic w niej układ wydechowy tak aby były dwa koncowe wydechy tak jak w m5 :norty: czy macie namiar gdzie mozna to wykonac ??? (mowiono mi w kilku zakładach ze niemozna przerobic bo jest zamało miejsca :cry: )
Opublikowano
Masz taka ladna bumke i tak ja chcesz skundlic?? Stary jak bys mial M5 to mozna robic takie jazdy, ale moim zdaniem to jest na maxa pozerstwo!! Uwazam ze to nie jest fajne i podejrzewam ze niektorzy sie ze mna zgodza!! Wiesz jak ktos sie nie zna uwierzy ci ze to M5 (nie wiem czy do tego dąrzysz) ale jak tak to jak zrobisz takie wydechy a ten kto sie zna to zauwarzy ze to nie M5 to wiesz lekka kiszka!! Ja ci odradzam takich cudów!! Jak masz cisnienie na wydech to wsadz sobie jeden jakis wydeszek ale o losie nie rob M-Designe!!
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano

Witam,

Podzielam zdanie przedmówcy. Osoba znająca się na rzeczy i tak wychwyci podróbę, natomiast laik nie będzie nawet wiedział co to jest "M".

Pzdr,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jestem również po tej samej stronie. Takie ładne auto, a Ty chcesz, żeby wyglądało PRAWIE jak M5... nie kaszań tego. Laski na to nie lecą, a znawca wyśmieje, to bezcelowe.
Kai
Opublikowano
Takie ładne auto, a Ty chcesz, żeby wyglądało PRAWIE jak M5...

"PRAWIE" robi wielką różnicę :mrgreen:

Te przerabiane wydaje się tak samo głupim pomysłem jak gdy widzę znaczki ///M na autach 1.6 :duh:

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

Witam.

Panowie o gustach się nie dyskutuje, a kolega zadał tutaj konkretne pytanie, a w odpowiedzi uzyskał lawinę wypowiedzi dotyczących waszego stosunku do podwójnego wydechu w takim aucie.

Mnie osobiście też nie musi się taki pomysł podobać, ale jeżeli młody chce sobie coś takiego zafundować to jest jego sprawa, a jeżeli możemy mu w tym pomóc to piszmy konkrety w odpowiedzi na zadane pytanie.

Pozdrawiam
Opublikowano

Dzieki za negatywne opinie na temat przeróbki :( dało mi to troche do myslenia , lecz chcac sprostowac moje pytanie niechce robic z niej M5 bo jest to niemozliwe i nieopłacalne (lepiej kupic odrazu M5) poprostu chce zeby bemka miała indyvidualny charakter dlatego niezakładam np.zderzaków od m5 , jedynie wydech bardzo mi sie podoba :8) czy to zle ze chce miec inna piątke niz wszyscy ? :mad2:

Pozdrawiam :8)

Opublikowano

Jezeli nie zainstalujesz końcówek od rynny to będzie ok;) W M5 pewnie jest przygotowane miejsce na taki wydech (inny zbiornik? nie wiem:) ) Wydaje mi się, ze musisz się zwrócic albo do dobrego, znajomego mechanika, który będzie miał cierpliwość, pomysł i dobre chęci żeby to zrobić lub, pewniejsza opcja, jakaś firma tuningowa..........

Przeróbki własnej konstrukcji bym nie polecał (chyba ze będzie dobrze przemyślana) bo może znacznie spaść Ci wigor autka z powodu dużych oporów spalin.

Pozdrawiam.

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano

Witam ja chciałem sobie też taki wydech jak młody ale niestety wiąże się to z wymianą zbiornika paliwa na mniejszy ponieważ nie ma miejsca aby zrobić drugą puszke z wydechem !!! tak chciałem jak na fotce niżej zamieszczonej

http://img89.imageshack.us/img89/3168/3803803926ba4sm.jpg

Opublikowano

To co pokazuja ci inni to taka kompleksowa przerobka i wtedy zaczyna sie problem z miejscem :(

Jezli chcesz zeby to tylko wygladalo to mozesz zrobic jak wiekszosc ludzi tzn. pociagnac od ostaniej puszki dodatkowa rurke i pociagnac ja na prawa strone.

Ostatnio byla nawet tutaj w gieldzie 523 na czesci z tak przerobionym wydechem.

A zrobi to kazdy blacharz

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano
Witam Rafals wiem że można pociągnąć rurę z puszki i nie trzeba montowac drugiego wydechu ale jest właśnie problem taki ze nawet jak chciałoby się zagiąc tą rurę to niestety ale będzie uderzała o zbiornik paliwa i to jest największy problem !! POZDRAWIAM