Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzień dobry jestem nowym forumowiczem z góry przepraszam za jakieś błędy. jestem szczęśliwym posiadaczem bmw750 rocznik 1992 .mam problem ze wspomaganiem hamulców.objawy -przy gwałtownym naciśnięciu pedału hamulca ,pedał jest twardy tak jakby niebyło wspomagania,natomiast jeżeli naciska się pedał normalnie lub powoli to pedał daje się wcisnąć wmiare lekko.wiem że to wspomaganie nie będzie takie jak w przypadku wspomagania przez serwo.słyszałem od ludków że to hydrauliczne wspomaganie to niwypał,ale jakoś to powinno działać.

p.s:podczas naciskania pedału hamulca wyświetla się napis na komputerze (bremsdrucke). :?:

gdyby ktoś mógł podpowiedzieć co zrobić bo servis niewchodzi w rachube.

wiecie z jakich przyczyn.

:modlitwa:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj na naszym forum :cool2:

podpowiem Ci, ponieważ piszesz po raz pierwszy, że jest coś takiego jak wyszukiwarka:

http://www.bmw-klub.pl/forum/search.php

i tam znalazłem odpowiedż na Twoje pytanie - jest w linku poniżej:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=11499&highlight=brems

Na pszyszłość zanim zaczniesz pytać to poszukaj a na bank szybciej znajdziesz odpowiedż.

A o Beemach mozna pogadać w dziale Pytania i odpowiedzi wokół BMW :D

:idea: Przeczytaj też regulamin :idea:

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

sorki ale czytałem ten link i niema wnim nic otwardym pedale hamulca.

jest w nim opisane że płyn sie pieni i wyżuca go ze zbiorniczka.

umnie płyn się nie pieni ani go nie wyżuca. :?:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Bardziej chodziło mi o ten komunikat - brems drucke:

Napisałeś:

p.s:podczas naciskania pedału hamulca wyświetla się napis na komputerze (bremsdrucke).

Buba730 napisał:

Acha! Czytalem na forum na temat Brems Druck a dokladniej o tym ze w moim roczniku tylko 750i mialy ten komunikat o zbyt malym cisn. we wsp. wyswietlany na komp. ( chociaz inni mowia ze wzystkie e32 tak maja ). Z ciekawosci sprawdzilem, zwarlem kable idace do czujnika cisnienia i.......komunikat wyskoczyl

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
dokladnie tak - razem z buba730 ( ktorego 730 juz skonała ) rozwiazywalismy ten problem - wywalalo mu plyn oraz pokazywal sie brems druck - czyli komunikat o cisnieniu w ukladnie ( taki komunikat maja tylko e32 z hydraulicznym wspomaganiem hamulcow - czyli modele przed 89 i niektore 750 ) - problem rozwiazalismy prosto - wymiana plyny w ukladnie oraz prz wymianie dokladnie plukanie ukladu czystym plynem - wszystko wrocilo do normy
Opublikowano

Dziekuje za wypowiedzi.Prawdopodobnie KANAP ma racje co do

"akumulatora podciśnienia" nieciesze się ztego powodu 600 zeta :mad2:

Spróbuje jutro wymienić olej prawdopodobnie nic to nieda ,ale trzeba

od czegoś zacząć. A i tak zamieżałem go wymienić.

dam znać jakie będą efekty.

Opublikowano

Wymieniłem dzisiaj olej nic to niedało.We Wrocławiu akumulator podciśnienia orginalny kosztuje 1100zl, a zamiennik 650zł.

Niestety trzeba zbierać kase.To tyle. Pozdrówka wszystkim.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam powracając do tematu wymieniłem w czwartek akumulator ciśnienia no i pełen sukces pedał ok komunikat o słabym ciśnieniu już się nie wyświetla. Aku kupiłem używane za 200zeta :mrgreen:

Pozdro.