Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam taki problem wystrzeliła mi poduszka kierowcy przy małym uderzeniu nie mogę odpalić auta kontrolki swieca jedynie zauważyłem ze ciągle pokazuje D i nie przełącza skrzyni na p ani inaczej czego to może być powód.prosze o pomoc

E36 1.8is 93r ---bylo

E36 1.8tds 96r---bylo

e39 523i 96r---bylo

e36 touring 325tds 1999r---obecnie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajomy miał coś podobnego w swoim Oplu automacie ,po małej stłuczce nie mogliśmy nawet auta zepchnąć z ulicy :evil: .Jakiś tryb awaryjny się włączył czy coś .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najprawdopodobniej wypaliła ci klema pirotechniczna (w bagażniku na akumulatorze, biegun +), sprawdź, a po drugie po dzwonie mogło się poblokować parę rzeczy, bez kompa może być ciężko.

Ale najpierw sprawdź ta klemę.

Opublikowano

Musze tym samochodem wrocic a wiec tak:

Po przekreceniu kluczyka kontrolki swieca wajcha z biegow przezuca tryby skrzyni na D auto idzie pocisnac i na N na P stoi zablokowane,Na desce ciagle pokazuje D jutro bede wiedzial czy auto posiada kleme pirotechniczna.Czy idzie jakos kompa zresetowac?Dzwonilem do Mobilklimatu niby klema nie ma nic wspolnego bo biegi musialy by sie przezucic.Wodzik i linka jest na miejscu jadac jechalem na D i od wypadku tak zostalo nie da sie zmienic:/

A dokladnie tak wyglada klema:

http://img23.imageshack.us/img23/6369/v9398.jpg

E36 1.8is 93r ---bylo

E36 1.8tds 96r---bylo

e39 523i 96r---bylo

e36 touring 325tds 1999r---obecnie

Opublikowano
Nie ma klemy pirotechnicznej. Wrzucam Ci link z sąsiedniego forum i tam niżej jest fotka jak ona wygląda. http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=86677 Co do resetowania bez kompa masz tutaj. Ja testowałem i polepszyło mi się tym, że skrzynia zaczęła płynniej biegi zmieniać viewtopic.php?f=15&t=44027&hilit=reset