Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie co do wymiany filtrów oleju odma paliwa itp czyli standardowa wymiana co roczna + odma czy facet (mam na myśli mojego ojca) który co roku wymienia w samochodach takich jak mercedes Vito 1999 opel signum 2005 rok peugeot 206 2007 rok da rede wymienić je sam w moim Bmw e90 rocznik 2005 diesel 2.0 ? Bo nie wiem czy zlecić te robote mechanikowi czy dać ojcu jak sam twierdzi że to żaden problem. Czy trzeba wpisywać to w komputer taką wymianę? Jeśli ktoś zna odpowiedź bardzo proszę bo nie ukrywam bardzo mi się pali jeśli ktoś zna odpowiedź (na to pytanie i poda mi dokładnie jaki filtry itp mam kupić do samochodu) a nie chce mu sie odpowiadać bo pytanie jest banalne (nie dla mnie) obiecuje mały przelew na flaszeczke dla zainteresowanych.Pozdrawiam
Opublikowano

w temacie filtrow - na oryginalny montaz ida filtry firmy Mann (tylko że ze znaczkiem bmw). Wszystkie potrzebne dobierzesz i kupisz w niezlej cenie np w czescidobmw.pl. W dziale DIY jest nawet tutorial w obrazkach jak komplet filtrów wymienić (tutaj: http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=132325). Odmy nie musisz co rok wymieniac, raczej co ca trzecia wymiane oleju.

Da rade to zrobic samemu bo ja sie uczylem wymiany filtrow na swoim samochodzie (a nie mam zadnej specjalistycznej wiedzy) i za pierwszym razem poszlo bez problemu choc chwile zajelo :-)

Inspekcje na komputerze jak napisał kolega powyżej zresetujesz sam.