Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem mianowicie miałem drobne zdarzenie ubiegłej zimy w którym to troszkę przyhaczył mnie pewien kierowca opla.... skurw... mniejsza z tym akurat trafił w środek i trzeba było wymienić oboje drzwi od strony kierowcy oraz poprawić słupek którego na szczęście nie pokrzywiło lecz trzeba było pop rościć zawiasy co wpłynęło także na to iż trzeba było polakierować słupek środkowy.. ale wracam do mojego pytania na słupku znajdują się dwie naklejki jedna odnośnie ciśnienia a druga z nr vin samochodu wie ktoś gdzie takie coś można odtworzyć lub czy ktoś ma namiary na kogoś kto się tym zajmuje ?? w BMW za odtworzenie tych 2 naklejek zażyczyli sobie ponad 300 zł :mad2: przypuszczam iż jakieś studio reklamy dało by sobie z tym rade lecz z tych co się orientowałem u mnie w okolicy każdy chce wymiary tych naklejek rozmiar tekstu itp ;/ więc moja prośba jeśli ktoś zna kogoś kto takie coś robi prosił bym o namiary :D lub jeśli ktoś ma trochę czasu prosił bym o wymiary tych naklejek :D ja zrobiłem sobie zdjęcia tym moim przed zerwaniem więc z danymi nie ma problemu.. lecz nie pomierzyłem sobie tego gdyż myślałem iż takiego problemu z tym nie będzie.. a jednak się myliłem..
Bayerische Motoren Werke
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak się bawisz w takie detale to rób to dobrze* albo daj sobie spokój, pamiętaj że naklejki są w języku kraju pochodzenia pojazdu.

Pozdrawiam.

*zamów w ASO.

Opublikowano
Jak się bawisz w takie detale to rób to dobrze* albo daj sobie spokój, pamiętaj że naklejki są w języku kraju pochodzenia pojazdu.

Pozdrawiam.

*zamów w ASO.

Dokładnie tak jak pisze kolega :cool2:

Pomysl ze kiedyś będziesz sprzedawał auto - ja jakbym zobaczył, że ktoś żałował 300zł na naklejki to bałbym się na co jeszcze załował pieniędzy przy samochodzie.

Opublikowano

300 zł to nie jest strasznie duzo ja bym jednak ori wybrał, za zamienniki tez pewno 200 sie wybuli

zawsze mozesz na allegro od kogos kupic tabliczke znamionową :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
300 zł to nie jest strasznie duzo ja bym jednak ori wybrał, za zamienniki tez pewno 200 sie wybuli

zawsze mozesz na allegro od kogos kupic tabliczke znamionową :mrgreen: :mrgreen:

nie no to znowu troszkę bez przesady :D:D żeby chodziarz człowiek mógł zobaczyć jakość wykonania takiej naklejki serwisowej... w sensie w kopie czy jest to idealnie to samo ale chyba też tak zrobię że się przejadę do aso do Mikołowa bodajże robią bo tam jest jedna z siedzib bmwstore z tego co wywnioskowałem :P

Bayerische Motoren Werke
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są takie same, robione są pod konkretny samochód i na zamówienie w BMW w Niemczech.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie, idziesz z DR do naszego BMW i zamawiasz konkretne nalepki. Niektóre wymagają przypisania do pojazdu inne nie.
Opublikowano

Podepne sie pod temat. Lakiernik usuwal niewielka szkode i pomalowal przedni pas, czywiscie po naklejkach od xenona ani sladu. Na allegro sa po 50zl szt!!! Pomyslalem ze mozna zrobic je samemu.

Znalazlem w internecie kilka wzorow dobrej jakosci i zamierzam odtworzyc naklejke w grafice wektorowej i gdzies to wydrukowac.

Prosba o pomoc kogos kto ma takie naklejki aby podal wymiar i ewentualnie czy macie pomysly na jej wydrukowanie? Specjalny papier + laserowka? Mysle ze zadna drukarnia nie bedzie chciala robic tego dla 2 szt. Moze jak ktos bedzie chetny to wypuscic partie 100 szt i sprzedawac :)

http://farm4.static.flickr.com/3229/2736271849_3c6753128c.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Specjalny papier + laserowka?

Myślę, że jak byś tego nie wydrukował to nawet ślepy zgadnie, że to nie oryginał bo oryginały są nacinane i drukowane na czymś w rodzaju cienkiej foli plastikowej. Jeżeli ma to być prawie jak oryginał to jaki sens takiej roboty?

Opublikowano
Jest cos takiego jak etykieta foliowa. Poszukam na rynku takiego dostawcy i zobacze jak to wyjdzie. Uda sie, to super, niech inni skozystaja. Jesli nie to zostawie temat i spokoj.
Opublikowano
Jest coś takiego jak etykieta foliowa.

też właśnie o czymś takim słyszałem tylko tak jak mówi przedmówca gdzie to dostać i która drukarnia wydrukuje to w np 1 szt. ja na razie idę tropem Mauro :norty: zobaczymy co z tego wyjdzie :wink:

Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
BMW-gazda Gliwice nie ma problemu z odtworzeniem konieczny jest samochód za 2 naklejki 140zł :wink: + 30 przyklejenie :duh:
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
BMW-gazda Gliwice nie ma problemu z odtworzeniem konieczny jest samochód za 2 naklejki 140zł :wink: + 30 przyklejenie :duh:

To sie bardziej oplaca drukowac jak pieniadze :shock:

Opublikowano
hhe no fakt dzisiaj byłem u nich i trafiłem na jakiegoś spoko gościa w rezultacie wyszło wszystko 100zł brutto ;-) zapytałem się czy mogę sobie to samemu przykleić po czym dostałem odp że skąd wiadomo że ja to na ten samochód przykleję a nie na inny więc moja kontra była taka "nie ma problemu wezmę naklejkę wyjdę na dwór ku aucie przykleję możecie sobie to sprawdzić i tyle" po czym usłyszałem że na jedno fakt i zostało bez dodatkowych 30 zł netto za przyklejenie :lol: :norty:
Bayerische Motoren Werke
  • 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mają, tylko to zamówienie indywidualne dla konkretnego samochodu i potrzebny jest do zamówienia DR i osobiste stawiennictwo w ASO.
Opublikowano
Mają, tylko to zamówienie indywidualne dla konkretnego samochodu i potrzebny jest do zamówienia DR i osobiste stawiennictwo w ASO.

dokładnie tak to jest ;) musisz osobiscie wstawić się w aso samochodem być jego właścicielem i mieć twardy dowód ;-) ja to robiłem w BMW Gazda w Gliwicach nie było żadnych problemów konkretna obsługa ;-) chodziarz mi obie naklejki z vin jak i z ciśnieniem przykleili od strony pasażera ;-/ a powinno być od strony kierowcy bo ten co to kleił sugerował się jedynką z 2013r hehe po czym stwierdzili swój błąd i poprawili sprawę

Bayerische Motoren Werke