Skocz do zawartości

316i ''przerywa jak pompuje hamulcem''

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. mam taki problem ę jak stoje na miescu i silnik jest odpalony to obroty ładnie stoja na 900 a jak zaczne szybko hamulec naciskac i puszczac to silnik zaczyna nie równo chodzić..jak gazuje na postoju to obroty ładnie trzymają sie na 900 a w czasie jazy jak wyżuce na luz albo dojeżdzam do skrzyżownia i wciskam sprzęgło to obroty spadają do 500 i jak sie zatrzymam to chwile tak stoją na 500 a jak przegazuje to wraca do normy..co to może byc??na postoju przy gazowniu ok a w czasie lipa..autko mam na sprzedaz i jest w super stanie tylko te obroty.. :( albo jak jade w korku powoli na jedynce i wcisne sprzęgło to tez spada na 500..czasami falują...proszę o podpowiedzi pozdrawiam
Opublikowano
szukałem...najdziwniejsze jest to ze na postoju gazuje i super obroty a w czasie jazdy spadaja jak wzuce na luz..i jeszcze jak jest zimna to ma muła dopoki sie dobrze nie rozgrzeje..wystepuje to pb i lpg
Opublikowano
Mam podobny problem. Obstawiałbym, że to coś z elektryką (zwarcie albo coś w tym stylu) bo w moim przypadku czasami podczas jazdy w deszcz albo po deszczu jak są kałuże to ta dolegliwość się wzmaga. Nie miałem jednak czasu dotąd żeby siąść nad tym tematem konkretniej. Z tego co czytałem na forum to może to być też czujnik położenia przepustnicy, silniczek krokowy ewentualnie sonda lambda. Pozdrawiam.
Opublikowano
no ok ale w takim razie co jest ze jak zimna to muli sie?i na pb i na lpg. a jak ja odpale po nocy i chce ruszyc to gasnie jak daje gazu..i troche smierdzi pb