Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie odnośnie dziwnego stukania jakby zaworów ale tylko chwilowe kiedy wróciłem z trasy na rozgrzanym silniku na postoju po chwili zaczęło głośno stukać po przygazowaniu stukanie ustało dodam że silnik bez vanosa i nigdy nie było i nie ma lpg jak narazie jest dobrze ale chciałbym znać przyczynę co ewentualnie może być do wymiany proszę o odpowiedz
Opublikowano
Moze rozrzad tlucze.

Rozrząd to bardziej szemrzy, brzęczy albo słychać takie ocieranie przy gazowaniu. Szklanki mogą klepać, ciężko stwierdzić tak jednoznacznie bo tak naprawdę to moze być wiele rzeczy. Jakbyś dał radę nagrać ten dźwięk to może prędzej

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
postaram sie nagrać ale jest to tak żadko że nie wiem czy mi się uda dzwięk był podobny do dzwięku diesla i był naprawdę głośny w porównaniu z normalnym dzwiękiem
Opublikowano
Powiem CI tak, u kumpla klepało dośc głośno przy starcie na zimnym i dość często właśnie na ciepłym dość często ale nie zawsze. Z castrola zmienil olej na Motula i jest cisza totalna i na zimnym i na ciepłym. Silnik jest naprawdę mocno wyeksploatowany, nie oszczędzany ale naprawdę dobrze chodzi. U mnie przed terminem wymiany oleju jakieś 1500-1000km na zimnym słychać stuki które zaraz milkną(obstawiam popychacze) ale po wymianie jest znowu cisza na te 8-9 tys, ja jeżdzę na castrolu

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
tak właśnie myślałem porzedni właściciel z tego co widziałem zalał olejem półsyntetykiem z orlenu niedługo zmieniam na valvoline i zobacze jak będzię dziękuję za odpowiedz
Opublikowano
olej z orlenu..sam sobie odpowiedziałeś, zmień jak najszybciej :cool2:

(OO=[][]=OO)