Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Właśnie zamierzam zakupić auto. Z uwagi że kiedyś jeździłem tzw "rekinem" (mam nadzieję że nikogo nie obrażam) 318i i byłem bardzo zadowolony w chwili obecnej myślę o 525 2,5 TDS kombi z roku 97-98.

W internecie znajduję jednak dużo negatywnych opinii odnośnie silnika w tym aucie - jakieś problemy z głowicą, z przegrzaniem.

Proszę osoby które mają lub miały takie autko o pomoc w podjęciu decyzji.

Będę wdzięczny za ewentualne uwagi jakie należałoby sprawdzić podczas zakupu tego modelu.

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

Po pierwsze poszukaj-tzn. przejżyj forum...

Po drugie problemem jest motor...

Czyli powinieneś zwrócić uwagę na to czy:

1.dymi

2.jest gdzieś mokry

3.wycieka olej

4.nierówno pracuje

Pewno jeszcze coś się znajdzie...

Słyszałem że silniki po 98roku-takie jak mój :8) tak na marginesie- nie grzeją się...Zostały jakoś zmodyfikowane...

Najlepiej się przejedź autem-ja w Niemczech jechałem 10km moim BMW zanim kupiłem :mrgreen: ...

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
M Adamus jest jedna zasada w BMW. Kiedys BMW to tylko benzyna.. diesla bmw wypusicilo duzo pozniej niz inne marki, no i musialo sie przez kilka lat uczyc na swoich bledach. Obecne diesle sa nie do pobica, ale TDS-y mialy swoje bolaczki....... tym bardziej ze kiedys przewaznie ludzie kupujacy BMW ropniaka, mysleli ze mozna go tak katowac jak bezyne, bo to przeciez BMW :roll: no i autka tego nie wytrzymowaly :evil:
Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano
niew i Jule dzięki za info, cały czas jednak nie wiem kupić czy nie??? :?

tak jak napisal Krzysiek, kupuj z glowa... a jak bedziesz dbal o malenstwo to zajedziesz jeszcze na koniec swiata :mrgreen:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności