Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zakupiłem bmw e34 2.5 tds 1994 roku. Póki co jestem zadowolony nie mam żadnych zastrzeżeń :D pomimo że to TDS. Moje pytanie kieruję w sprawie blacharki :) jest kilka wgniotków i niewielkie ogniska rdzy. Zastanawiam się czy sam zabrać się za to, czy zostawić to fachowcom ? Nie mam większego doświadczenia, ale nie są to dramatyczne naprawy typu klepanie nadwozia itd. :) mam znajomego lakiernika który dobrałby mi odpowiedni lakier... :wink: posiadam pistolet do malowania i podstawowe narzędzia. Jak uważacie jest sens zabierać się za to samemu ?
Opublikowano
Glupie pytanie. Jak czujesz sie na silach to rob. Ja nie mam zadnego doswiadczenia itp to sie nie biore. Co najwyzej sciany moge walkiem pomalowac.
Opublikowano
wielkiego przeszkolenia nie mam, ale szpachlowałem już inne auto :D najchętniej pomalowałbym całą karoserię. Jestem w stanie przygotować go do malowania, tego jestem pewien, ale waham się co do samego malowania całej karoserii
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przygotowanie auta do lakierowania to nie taka prosta sprawa jak się wydaje! Jeśli źle przygotujesz to raczej nikt się nie podejmie lakierowania tylko od nowa będzie musiał przygotować... Jeśli masz gdzieś rdze duże wgniotki to żeby to było dobrze zrobione i na lata to nie wystarczy szczyścić i poszpachlować tylko najlepiej cynowanie na czyściuteńką blachę potem na to szpachla itp.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najtrudniejsze jest właśnie przygotowanie do malowania i najbardziej czaso i pracochłonne :? Samo lakierowanie to już przyjemność :cool2: pod warunkiem że ma się trochę wprawy...
Opublikowano
myślicie że jak u mnie nie ma większych wgnieceń ani ognisk korozji mogę się za to zabrać ? :) i od czego zacząć, na co zwrócić uwagę ?