Skocz do zawartości

E46 320D Dymi spod maski i głośno chodzi :( Pomocy + FILMIK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie,pomocy. W czasie jazdy straciłem moc,a dokładniej samochód zaczął jechać tak jakby nie było turbo, zaczął głośniej chodzić oraz puszczać dym... Skąd właśnie nie wiem dokładnie,może Wy pomożecie mi w lokalizacji. Pozdrawiam Silnik 2.0 D M47 A dodam jeszcze,że wczoraj wymieniałem filtr odmy ale tam chyba nie ma co spieprzyć i czy od tego mogło się coś stać...?

http://w181.wrzuta.pl/film/2hwIuIauOmZ/dym_e46

Edytowane przez michal064
Opublikowano

kolego jak masz chlodniczke spalin i patrząc tam w strone turbo masz taką harmonijke. pewnie ona Ci się rozleciała. dość częsty przypadek. dobierz się do niej i zobacz ale napewno to.

ewentualnie wali z elastycznego łącznika ale wątpie w to.

Opublikowano

ta śrubka nie ma z tym nic wspólnego. gdyby to uszczelka od turbo to by byłby inny dzwięk przynajmniej tak mi się wydaje.

nadal jestem za rurką harmonijkową.

Opublikowano
Sprawdź harmonijkę która jest przykręcona do kolektora i prowadzi spaliny do chodniczki spalin a dalej do EGR. Był chyba taki przypadek na forum w M47, na popękany kolektor wydechowy raczej marne szanse
Opublikowano

Kolego Maciek najpierw przeczytaj temat ,dopiero potem napisz coś mądrego

Kolega Bolek pisał o tym pare postow wcześniej :cool2:

Opublikowano
No i okazało się że to faktycznie ta harmonijka.... Rozleciała się na dwie części. Potrzebuję na gwałt nowej,także jak ktoś ma proszę pisać ;)
Opublikowano
standard. dość często się to uszkadza. szukaj na alledrogo. jest tego pełno. ewentualnie z jakiegoś rozbitka.