Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mlodzik18 niestety nie jest tak do konca.

Ja mialem zwykle światła, założyłem skrętne po przerobieniu pinów i przekodowaniu i wszyscy mówili ze nie bedzie działać tylko skrętnośc a nie działały np światła długie. Niestety z tymi skretnymi jest wiecej roboty niz człowiek mysli.

Poszukaj świateł nieskretnych przynajmniej nie bedziesz miał problemów ;)

Opublikowano
Oczywiście, przepinowanie jest potrzebne. Bez przyepinowania samym kodowaniem też chyba da się to załatwić, ale już po prostu nie pamiętam. Kiedyś komuś kodowałem auto właśnie z dynamic xenon i z FRM bez AHL.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zarejestrowani
Opublikowano
Możesz włożyć lampy skrętne i nieskrętne - nie ma to znaczenia jeżeli zakładasz tylko same lampy. Problem pojawi sie jeżeli będziesz planował przeróbkę razem z samopoziomowaniem , wtedy nie będzie one działało a soczewki mogą latać bezwiednie na boki podczas jazdy.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Witam, tak troszkę wtrącę się do tematu ale troszkę z innej beczki za co z góry przepraszam :) mam zwykłe lampy w bmw 320d e90. Chciałbym sobie zamontować angel eyes. I tu mam pytanie czy konieczne jest zamontowanie lamp z angel eyes czy istnieje jakaś inna możliwość? widziałem montaż takich nakładek do e46 w e90 też to przejdzie? dziękuje za odpowiedź i pomoc :)
Opublikowano

Witam, w końcu zebrałem się do złożenia przednich lamp i nurtuje mnie dziwnie opadnięty klosz na soczewce zaznaczyłem kolorem czerwonym.

spotkał się ktoś z czymś takim??

w czym może tkwić problem? zaznaczam że nic nie lata w środku!

http://zapodaj.net/a5e404177f0a9.jpg.html

jeszcze jedno potrzebuję tej śrubki plastikowej do pionowania reflektora, chciałem ustawić wysokość świecenia lam manualnie i okazało się,że nie ma tego plastiku w jednej z lamp...

proszę o pomoc!!!

Opublikowano
Witam, w końcu zebrałem się do złożenia przednich lamp i nurtuje mnie dziwnie opadnięty klosz na soczewce zaznaczyłem kolorem czerwonym.

jeszcze jedno potrzebuję tej śrubki plastikowej do pionowania reflektora, chciałem ustawić wysokość świecenia lam manualnie i okazało się,że nie ma tego plastiku w jednej z lamp...

proszę o pomoc!!!

Kolego ja się spotkałem i problem jest z osłoną chromowaną która jest mocowana do bixenonu, ja u siebie wymieniałem soczewkę bixenonu bo była wypalona i jest problem by to założyc ale w dwie osoby mozna to ogarnąć :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

proszę o pomoc!!!

Kolego ja się spotkałem i problem jest z osłoną chromowaną która jest mocowana do bixenonu, ja u siebie wymieniałem soczewkę bixenonu bo była wypalona i jest problem by to założyć ale w dwie osoby można to ogarnąć :)

Dzięki :) muszę wydzierać bebechy ze środka czy rozklejać?? jaka była oznaka wypalenia soczewki??

jak myślisz osłona po prostu spadła czy jest w jakiś sposób uszkodzona?

z góry dzięki :)

Opublikowano

Witam, dla tych co obserwowali temat

Mianowicie opadnięty odbłyśnik miał urwany taki ząbek od mocowania, musiałem rozklejać reflektor który obecnie jest w trakcie robót.

I takie pytanie czy jest ktoś w stanie zakodować przednie światła online?

drugie pytanie czy czasem ktoś nie posiada sprawnego odbłyśnika ew wie gdzie można kupić?

trzecie ostatnie ma ktoś schemat jak podłączyć te 3 diody obrysowe? wolał bym mieć świadomość do których pinów podpiąć

z góry wielkie dzięki i pozdrawiam!

Opublikowano
Gdzies wyczytalem, ze, zeby podpiac te trzy diody trzeba kupic kabel przejsciowke za 120 pln. Z reszta ktos podal w tym watku numer. Ja tez zmieniam lampy pre lci na lci i na razie podpialem jedna lampe i poza dziennymi dziala. W przyszly weekend bede wymienial lampy to bede wiedzial cos wiecej;)
E91 318d 2007r
Opublikowano
Dzięki ale szkoda mi kasy na wiązkę, bo podejrzewam że trzeba przeciągnąć dodatkowy kabel i wpiąć go w odpowiedni pin :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

przejrzałem temat, ale chyba nie znalazłem odpowiedzi dotyczącej mojego pytania. Mianowicie, auto po kolizji(robotnik na budowie cofał ładowarką... :? ) Przeglądając allegro, znalazłem więcej lamp LCI niż przedliftowych. Posiadam bixenon skrętny aktualnie. Jako, że lampy są porysowane i połamane mocowania nie da się ich odratować i potrzebna jest zmiana razem z maską i zderzakiem.

Moje pytanie,

1. w sytuacji gdy obecnie posiadam PRELCI bixenon dynamic skrętny, mogę kupić lampy LCI dynamic skrętne, i czy ruszą one po podłączeniu do auta ( oczywiście rozumiem, że bez 3 diód )?

2. Po drugie, czy osprzęt ze starej lampy można przełożyć do lamp LCI? wcześniej ktoś pisał że tak, ktoś drugi że nie.

Proszę o odpowiedź, chcę oddać auto do roboty :). Pozdrawiam i dziękuję :D

edit: zapomniałem napisać, że auto jest prelci z roku 2008, czyli frm2?

Opublikowano

Z tego co widze duzo rodzaji tych lamp jest ...

Pytanie :

Obecnie posiadam lampy z jedna soczewka(mijania xenon) + obok h7. Po wlaczeniu dlugich zapala sie ta h7 a z mijania odsłania sie bi-xenon ? Dobrze to rozumiem ze to jest bi ?

I jesli bym zmienial na lampy LCI to jakich konkretnie mam szukac ??

Opublikowano
Wlasnie zmienilem lampy pre LCI na LCI i mam problem z postojowymi/ringami. Wlaczaja sie na chwile, wyskakuje blad i wylaczaja sie. Co dziwne sa to zarowki osram h8. Co jest nie tak? I druga sprawa jak ustawic drl? Bo w idrive mam ustawione, a nie swieca:(
E91 318d 2007r
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Najprawdopodobniej nie przełączyłeś ringów na właściwy obwód w FRMie.

To jest przyczyną gaśnięcia ringów. W LCI ringi zasilane są z innych pinów modułu świateł.

Opublikowano
A to nawet na pewno. To ktory pin w ktore miejsce? I da sie go po prostu wyciagnac z wtyczki i przelozyc? I robic to od strony lampy czy frm?
E91 318d 2007r