Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po wymianie silnika po odpaleniu zapala się kontrolka wtrysku , silnik wchodzi na wysokie obroty , nie dziala obrotomierz .

Cały czas świeci "Oil service".

Nic nie pomogła wymiana wtrysku sterującego i czujnika położenia wału.

Moze to byc wina komputera?

POMOCY!

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
Wymieniałeś silnik razem z pompą wtryskową ? Ja miałem takie objawy jak przy wymianie uszczelki przestwaiłem nastawnik ( po odpaleniu wysokie obroty i brak reakcji na pedał gazu a obrotomierz nie reagował ) Czy wymieniłeś silnik razem z wiązką i komputerem czy sam silnik. Może być któryś z czujników podpięty pod niewłaściwy wtyk, skoro cały czas świeci się kontrolka oil service to zaczął bym od czujników związanych z olejem. Może to być wina kompa, jak masz możliwość to podepnij inny komputer i sprawdź.
Opublikowano

Silnik wymieniłem z pompą wtryskową bez wiązki i bez komputera. silnik reaguje na pedał gazu (wchodzi na wyższe obroty).

Niestety nie mam innego komputera.

Pomogło by przeprogramowanie komputera?

Zmniejszyć dawkę paliwa?

I jeszcze takie pytanie czy turbina od e46 pasuje do e 36 ??

Opublikowano
Najpierw upewnij się , czy wszystko jest podpięte we właściwe wtyczki moim zdaniem jakaś to jakaś pierdółka, co to turbiny to różnią się mocowaniem przy kolektorze. Poszukaj kogoś kto by podpiął ci auto pod DISA i wyjdzie cała prawda . Miałem przypadek , że przy wymianie wiązki niewłaściwie podpięto wtyczki , auto odpalało ale zegary zgłupiały.
Opublikowano
Tam są tylko 2 kostki takie same które można pomylić (czujnik położenia wału i czujnik w kolektorze ssącym) ale sprawdziłem obie możliwości i nic się nie zmieniło:(
Opublikowano

Czujnik temp silnika - albo nie podpięty, albo uszkodzony, sterownik Ci "dogrzewa silnik" - stąd wyższe obroty....

A obrotek nie działa, może alternator nie podpięty?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.