Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jest taka możliwość, że przy wyciąganiu chłodnicy do czyszczenia, został w jakiś sposób uszkodzony termostat? Nie wiem, czy moje auto miało termostat, bo nigdy nie był wymieniany. Auto działało sprawnie, nie było problemów żadnych z temperaturą, aż do czasu kiedy nie padła uszczelka pod głowicą. Przy wymianie okazało sie, że nie ma termostatu, tylko jest sama obudowa. I teraz nie wiem, czy mechanik czyszczący chłodnicę uszkodził i zostawił obudowę samą, czy po prostu kupiłam auto bez termostatu.
Opublikowano
My też nie wiemy czy kupiłaś auto z termostatem czy bez:). Jeśli wcześniej auto osiągało optymalną temperaturę pracy(ok 85-90 st.C) to musiał tam być termostat i na pewno był sprawny. Nie pozostaje Ci nic innego jak kupić termostat.

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Termostat już kupiłam, tylko teraz zastanawiam się czy mechanik u którego było auto i który czyścił chłodnicę nie uszkodził go, nie wymontował i nie zostawił samej obudowy. A nie mam jak udowodnić mu że to on...
Opublikowano
Jeżeli wymieniałaś uszczelkę pod głowicą to wcześniej mogły być problemy z wyrzucaniem płyny i ktoś mógł szukać winy w termostacie i go po prostu wyjął więc mogło go faktycznie brakować. A mechanik mógł powiedzieć że termostat nie działa prawidłowo lub był uszkodzony i nie musi wciskać że go nie było nawet jak by go uszkodził