Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chyba niepotrzebnie grzebałem w aucie koło dzwigni ręcznego znalazłem malutki przycisk który nacisnąłem a auto po chwili zgasło i nie chce zapalić po włączeniu zapłonu nie świeci się kontrolka od grzania świec a zawsze działała nie wiem już co robić naciskałem ten przełącznik w różnych kombinacjach nie pomaga, alarm zaczął jakoś dziwnie działać albo wcale nie działa bo jak wyjmowałem bezpiecznik z bagażnika to zawsze sie uaktywniał a teraz nie czy resetowanie kompa pomoże ? wywaliłem już ten przycisk i skręciłem na krótko i nic
Opublikowano (edytowane)
A gdzie dokładnie ten przycisk jest? Dostępny pod ręką czy ukryty? Jakieś zabezpieczenie ktoś może założył? Rozkręć te kable i sprubuj.Przycisk był pewnie do zamknięcia obwodu a w normalnym położeniu jest rozwarty więc kabelki powinny być raczej rozwarte. Zmierz przejście na tym wywalonym przycisku czy w momencie jak go nie ruszasz to czy zwiera obwód czy nie i wtedy zostaw przewody zwarte lub rozwarte. Edytowane przez gyver7
Opublikowano
U brata w mercedesie było takie coś. Kiedyś przypadkiem nacisnąłem i auto nie odpaliło. Dopiero brat przez telefon powiedział, że w bagażniku w materiale u góry jest mały przycisk. Po jego naciśnięciu odblokowywało wszystko. Więc może u Ciebie też gdzieś jest ukryty dodatkowy przycisk do odblokowania.
Opublikowano
a więc tak pierwsze zabezpieczenie jest pod mieszkiem lewarka jest to zwykły przełącznik wl/wył kiedy się go przełączy oznaką jest to, że na zapłonie nie ma kontrolki od świec i auto nie odpali - ale tego nie ruszałem i jest to ok natomiast pod mieszkiem od ręcznego znalazłem coś w rodzaju pastylki gdzie można było nacisnąć środek - wtedy auto zgasło szukając troszkę dalej po kablu od pastylki trafiłem na następny przełącznik wł/wył zgłupiałem kompletnie ale sprawdzę może jak radzicie rozewrzeć te przewody
Opublikowano
To daj znać co i jak. Ktoś zamontował jakieś ustrojstwo, dziwne że jak kupiłeś auto, to że nikt ci nie przekazał do wiadomości o zamontowaniu w aucie czegoś takiego, ewentualnie jakbys miał kontakt z byłym właścicielem ,to bym go zapytał co wie na ten temat.
Opublikowano
Im dalej w las tym więcej drzew wygląda to tak od końca - pastylka,przełącznik pastylka dioda głośniczek przekażnik jakaś puszka na pewno nie org. podłączane do bezpiecznika nr 18 i dalej do skrzynki pod maską wyciąłem to ustrojstwo oryginalne przewody połączyłem a pompa nadal nie podaje biorę linkę i jadę do speca