Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam BMW E60 520i, 2003r, 2,2 R6.

Mam założone oponki 225/50/17 CZYLI STANDARD.

CHCE ZAŁOŻYĆ 225/55/17 i tu pytanie CZY BĘDĄ PASOWAĆ ??? Już wiem że będą o ok 20 mm większe, ALE CZY NIE BĘDĄ HACZYĆ O NADKOLE, BĄDŹ ZAWIESZENIE, AMORKI BĄDŹ PODCZAS SKRĘTU ????

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ.

POZDRAWIAM

Opublikowano
różnica średnic (mm) 22.5mm :-) warto zostac przy orginalnym rozmiarze. Jezeli zalezy Ci na "balonie" - lepszym tlumieniu naszych drogowych nierownosci polecam 16cali 205/50
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
różnica średnic (mm) 22.5mm :-) warto zostac przy orginalnym rozmiarze. Jezeli zalezy Ci na "balonie" - lepszym tlumieniu naszych drogowych nierownosci polecam 16cali 205/50

205/50/16 ?? to chyba nie jest rozmiar bmw :) jezeli 17" to tylko 225/50 !!! A 16" ale w tym przypadku auto sporo traci wizualnie 225/55.

Opublikowano

Mam założone oponki 225/50/17 CZYLI STANDARD.

I tak trzymaj. Założyłem 225/45/17 (letnie),świetnie się pomyka na zakrętach ale te dziury.....już dwa razy prostowałem felgi. Rozmiar który masz jest optymalny dla BMW nie tylko "fabrycznie", prześwit też warto zachować.

Pozdr.

Opublikowano
Założyłem oponki 225/55/17 do BMW i nie wygląda źle. Jest oczywiście różnica, trochę BALONOWO wygląda ;) Wstawie fotki po weekendzie. Ale następjne będą już oryginalne rozmiary. POZDRO
Opublikowano
a jaki był tego zamysł ? żeby uzyskać większy komfort? jest lepiej? odczuwalnie, jakiej firmy i jaki model opon wrzuciłeś?
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda