Skocz do zawartości

E60 520i, jakie opony 17 cali ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam BMW E60 520i, 2003r, 2,2 R6.

Mam założone oponki 225/50/17 CZYLI STANDARD.

CHCE ZAŁOŻYĆ 225/55/17 i tu pytanie CZY BĘDĄ PASOWAĆ ??? Już wiem że będą o ok 20 mm większe, ALE CZY NIE BĘDĄ HACZYĆ O NADKOLE, BĄDŹ ZAWIESZENIE, AMORKI BĄDŹ PODCZAS SKRĘTU ????

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ.

POZDRAWIAM

Opublikowano
różnica średnic (mm) 22.5mm :-) warto zostac przy orginalnym rozmiarze. Jezeli zalezy Ci na "balonie" - lepszym tlumieniu naszych drogowych nierownosci polecam 16cali 205/50
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
różnica średnic (mm) 22.5mm :-) warto zostac przy orginalnym rozmiarze. Jezeli zalezy Ci na "balonie" - lepszym tlumieniu naszych drogowych nierownosci polecam 16cali 205/50

205/50/16 ?? to chyba nie jest rozmiar bmw :) jezeli 17" to tylko 225/50 !!! A 16" ale w tym przypadku auto sporo traci wizualnie 225/55.

Opublikowano

Mam założone oponki 225/50/17 CZYLI STANDARD.

I tak trzymaj. Założyłem 225/45/17 (letnie),świetnie się pomyka na zakrętach ale te dziury.....już dwa razy prostowałem felgi. Rozmiar który masz jest optymalny dla BMW nie tylko "fabrycznie", prześwit też warto zachować.

Pozdr.

Opublikowano
  • Autor
Założyłem oponki 225/55/17 do BMW i nie wygląda źle. Jest oczywiście różnica, trochę BALONOWO wygląda ;) Wstawie fotki po weekendzie. Ale następjne będą już oryginalne rozmiary. POZDRO
Opublikowano
a jaki był tego zamysł ? żeby uzyskać większy komfort? jest lepiej? odczuwalnie, jakiej firmy i jaki model opon wrzuciłeś?
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda