Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Noszę się z zamiarem kupna swojego pierwszego BMW (w końcu!).

Na samochód chcę przeznaczyć maksymalnie 35 do 40 000zł, w zależności od stanu i opłacalności.

Mam kilka typów, ale potrzebuję rady co wybrać, czego szukać.

Zależy mi przede wszystkim na wysokiej bezawaryjności i konkretnym wyposażeniu ( koniecznie sportowe fotele, mile widzany M-Pakiet, xenon i skóra).

1. BMW E87 120d 163KM - w bogatym wyposażeniu (koniecznie xenon i iDrive)

2. BMW E46 330Cd 204KM - jak najlepszy stan i wyposażenie, ale czy da się znaleźć coś niezajechanego?

3. BMW E90 320d/325d/330d - nie wiem, czy znajdzie się coś ciekawego i czy warto za te pieniądze szukać na siłę.

4. BMW E60 525d/530d - jw. + boję się o koszty utrzymania, bo to już limuzyna premium.

5. inne propozycje

Najbardziej zastanawiam się pomiędzy silnikami, chodzi mi o awaryjność motoru M47 163KM, a M57 (wszystkie wymienione) i od jakich przebiegów darować sobie 2.0d i 3.0d?

Najprawdopodobniej zdecyduję się ściągnąć osobiście lub na zamówienie konkretny model z Niemiec, bo w kraju to albo bity albo kręcony licznik albo komplet...

Liczę na pomoc,

pozdrawiam