Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam forumowiczów:)

Jestem świeżym posiadaczem e39 523i, chciałbym zmienić końcowy tłumik z seryjnego na trochę bardziej sportowy, generalnie chodzi mi o dobry pomruk przy wstawianiu a jednoczenie żeby nie był zbyt męczący podczas dłuższej trasy. Jeśli mógłby mi ktoś podpowiedzieć w co zainwestować pieniądzę,żeby nie być później rozczarowanym będę b. wdzięczny :P

Opublikowano

Witam.Generalnie nie jestem jakimś tam fachowcem ,ale oryginalny tłumik jeżeli jest sprawny (nie wypalony itp) ,sprawuje się idealnie. Dźwięk jest OK i nie ma potrzeby żeby go zmieniać.

Ja dołożyłbym samą końcówkę wydechu i będzie gitara.

Ale jeśli zdecydowałbyś się na wymianę całego tłumika to chętnie kupię ,bo mój niedawno umarł i pierdzi. :x

Pozdrawiam.

Opublikowano

A tak z innej beczki, jaki macie przebieg w swoich bemkach?

Bo moja ma prawie 300tys.km i jeszcze oryginał siedzi wydech (nie wiem czy był wymieniany ) i wygląda nadal jak nowy.

Opublikowano

Kolego ja miałem takie same oczekiwania przy zmianie tłumika i zdecydowałem Się na Ultera, jestem jak najbardziej zadowolony choć czasami mógł by być troszkę głośniejszy. Swojego filmiku nie posiadam,dlatego podrzucę link koleżki z innego forum, ale posłuchaj jak gada taki komin właśnie w 523i

http://new.ulter.com.pl/offer/dedicated/34/bmw_e39/66 na allegro można znaleźć dużo taniej,ja swój kupiłem 150zł taniej niż na stronce producenta

Jest jeszcze firma Proex co robi tłumiki na zamówienie http://www.proex.pl/ mi kiedyś przysłali wycenę to wychodziło 400zł

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 2 tygodnie później...