Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema, w moim bmw przedlift mam jedną lampe zmienianą i jedna jest czysciutka i piekna druga troche zabrudzona od środka wiem ze mozna zdjąc klosz i ją wyczyscic, ale słyszałem od paru osób ze za jakiś czas po takim zabiegu odchodzą odblaski z lampy, inni znów zaprzeczają. może znaczenie ma środek jakim czyścimy klosz od wewnątrz? ktoś moze czyscił sam i mu nie zeszło? z góry dzieki za odpowiedzi :)
Opublikowano
nic nie schodzi :D rozbierz je i wyczyść :) nic ci nie zejdzie, ja swoje tyle razy rozbierałem, wierciłem nawet dziury w odbłyśniku i nic nie schodzi :)
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jak wstawiałem ringi to przy okazji chciałem przetrzeć odbłyśniki z kurzu i trochę tej srebrnej farby się starło pod żarówką pewnie była trochę przypalona czy coś .
Opublikowano
odpowietrznik jest z tyłu lampy na dole, który róg nie pamietam ale lampe trzeba wyjąć i jest taka fajka z plastiku zrobiona i tam w środku jest chyba jakaś gąbka która jak się zasyfi to nie ma przepływu powietrza. A uszczelke klosza to czymś do gumy, silikonem w sensie smarem silikonowym, albo silikonem w sprayu :)
szukam