Skocz do zawartości

Po wymianie pompy nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w mojej bumie 320d 136km wymieniłem pompe po regeneracji i mam problem,silnik nie chce odpalac samoczynnie,dopiero jak zapodam mu samostartu to zaczyna pieknie pracowac bez rzadnych zastrzezen.po zgaszeniu silnika nie idzie go normalnie uruchomic co morze byc przyczyna tego zjawiska.pomocy.Mechanik w serwisie mówi ze to wina zle ustawionego konta wtrysku,ale jesli by tak było to samochód by twardzo chodził lub kopcił a nic takiego nie ma,i normalnie wchodzi na obroty.Pomocy

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano

Kolega napisal ze 136 km czyli pompa vp44.

Tez mialem po regeneracji problem z odpaleniem, odpalal tylko na plaka. Prawdopodobnie zle ustawiona.

Opublikowano
  • Autor
tak tez pompa vp 44 136 km. 2000 rok teraz byłem w garazu po długim kreceniu zaskakuje.powiedzcie jak to ustawic
Opublikowano
po długim kreceniu zaskakuje

Nieprawidłowy kąt wtrysku. Pompa VP44 do prawidłowego ustawienia.

Opublikowano
  • Autor
Tak paliwo dostaje i na odkreconych przewodach bardzo ładnie podaje na wtrysk.Pompa jest w 100 sprawna bo była robiona w autoryzowanym serwisie bosch.chce sie tylko dowiedziec jak ustawic kont wtrysku
Opublikowano
  • Autor
pompa ustawiona na maszynie poprawnie tylko nie wiem czy dobrze ustawiłem silnik
Opublikowano

samemu raczej nie ustawisz. Chyba ze masz odpowiedni sprzet. Muisz ja ustwic zegarowo zeby wartosc pokazywala taka jaka jest na tabliczce pompy

http://sellanet.pl/Checking_injection_pump_measured_value_BMW_M47.pdf

http://sellanet.pl/Statically_adjusting_injection_pump_BMW_M47.pdf

Opublikowano
  • Autor
tak zegar mam tylko powiedz mi w jakim położeniu ma jeszcze byc wał. na cechach i z zblokowanym wałem czy gmp
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.