Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam do kupienia w nie dużych pieniądzach lampy poliftowe.Mam pytanie na co zwrócić uwagę aby lampy były w wersji europejskiej ? jest jakiś napis na kloszu EU czy coś? Chodzi aby były oryginalne.Pytam jeszcze czy każde poliftowe na soczewce mają ringi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tutaj masz rozpiski:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878

Ringi są w każdym polifice.

Sprawdź, czy nie są pourywane regulatory, złap od tyłu za żarówkę, i poruszaj - jak cały środek się rusza, to regulatory są urwane, jak siedzi sztywno, są okej.

Do tego dobrze by sprawdzić jak świecą, mogą być czasem wypalone soczewki i odbłyśniki.

Opublikowano
Lampy europejskie i angielskie będą te same, podobno jakoś się je przestawia z jednej na drugą wersję, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano

Tak, ale to nie jest do końca prawda.

Lampy z Anglii świecą skierowane ku lewej stronie. Nasze ku prawiej. Po przestawieniu lampy angielskiej tym plastyczkiem powoduje skierowanie strumienia światła na wprost bez doświetlenia prawej strony tak jak powinno być. Takie coś jest dozwolone przy czasowym wjeździe takim autem do ruchu prawostronnego.