Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie...nie chce się otworzyć. Ten po str pasażera. Nie używałem kluczyka do zamykania. Otwierał się i zamykał normalnie aż do dziś. "Klamka" z zamkiem odchyla się chyba trochę mniej, potem jest opór i koniec. Na kręcenie kluczykiem reaguje jakimś dźwiękiem ale nie otwiera się. Ja nigdy nie używałem kluczyka do zamykania i nie wiem czy działa tak że po przekręceniu kluczyka się go wyciąga, czy trzeba wrócić do pionu i dopiero wyciągać. Teraz jest właśnie tak. Tzn po przekręceniu w prawo czy też w lewo nie można wyjąć, trzeba przekręcić do pozycji wejściowej.

Można jakoś temat uratować? Bez dewastacji. Mam w srodku GPSa ,a jutro trasa w planach :(

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki, sróbuję. Chociaż po omacku będzie ciężko. Nie zwróciłem nigdy uwagi jak ten zamek wygląda :?

Ciekawe ile wzięli by goście od awaryjnego otwierania auta.

Opublikowano

tak ale awaryjne otwieranie auta to nie to samo bo w zamku schowka jeśli ciągniesz za klamkę i przeskakuje to porostu się zapadka przerwała ,spróbuj delikatnie cisnąć klamkę ale do lekkiego odporu tak żeby zamek nie przeskoczył to będzie słychać

i spróbuj w tym momencie docisnąć cały schowek do góry wtedy zapadki powinny się schować i zamek otworzyć

mam tak samo w swoim aucie tzn przerwany zamek schowka ,ja sobie radzę z otwieraniem bez problemu ale nikt inny nie może go otworzyć :mrgreen:

Opublikowano

To tak jak z lampowymi tv z zeszłego wieku.

Jak zaczynały śnieżyć to trzeba było umiejętnie przyłożyć w odpowiednie miejsce :mrgreen:

I tylko właściciel wiedział jak.

Jest wyzwanie - bedę próbował.

A traskę wykonam ze sprzętem analogowym.

Pozdrawiam

Opublikowano

A ja mam inny problem z schowkiem. Tj. jakis czas temu opadla mi klamka, efekt taki jak by sie nie wiem jakas sprężynka urwała/pękła, ale schowek działał. A teraz jest [BAD]. Mogę ciągnąć i ciągnąć, ale totalnie nic się nie dzieje. Nic nie przeskakuje, i do tego jest zamknięty na amen. Bembenek nie chodzi tzn, wsadzając kluczyk nie da się go przekręcić, a pamietam że kiedyś nie było z tym problemów. I tutaj moje pytanie co zrobić żeby to ustrojstwo otworzyć :)

Pozdrawiam

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano (edytowane)

spróbuj tak jak wyżej opisaliśmy ,może od dołu sprawdź czy go odkręcić się da,tzn całego schowka :)

a jak nie to tak to mówią pa ruski mlotka i przycinaka :mrgreen: żart oczywiście

Edytowane przez driverv8
Opublikowano

Płaska setka w ręke.

Wkładasz do samego końca, i manipulujesz aż dojdziesz do senda sprawy :wink:

Opublikowano

Lipa nadal :shock:

Naszarpałem sie, nadlubałem i nic. Kiepski ze mnie włamywacz.

Wrzucam fotkę którą zrobiłem od dołu, pod uchyloną klamkę. Może ktoś zna ten mechanizm i pozna co jest źle.

http://images36.fotosik.pl/425/30e91205d99cb1dam.jpg

Jeśli trzeba będzie pruć, to macie może jakieś sugestie komu powierzyć robotę w okolicy Katowic czy Krakowa?

Opublikowano

tego zamka raczej już nie uratujesz skoro tak przyszykuj sobie drugi ,aby wkładkę zostaw jak kluczyk działał

a tego porostu rozłam jak sobie nie możesz poradzić otworzył bym ci to za free ,ale katowice to 500 ode mnie :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

I obyło się bez prucia i włamu :D .

Gdzieś z tyłu-od spodu zablokowała się linka.

Wcześniej nie wiedziałem że zamek sięga w tamte okolice i nie szukałem.

Dopiero jak kupiłem "nowy" na podmianę, zrozumiałem jak działa konstrukcja.

Trzeba zwracać uwagę ile klamotów wystaje ze schowka przez plecy.

I jak sie już zatnie to więcej cierpliwości przy próbach naprawy.

Bogatszy o doświadczenie i zestaw naprawczy, pozdrawiam i dziękuję za pomoc. :wink:

• 3 tygodnie później...