Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy same ringi z LCI (w wersji "H7") mogą robić za dzienne, czy np. niebiescy sie nie przyczepią?

Pytam, bo kilka miesięcy temu myślałem o kupnie i podmianie lamp z LCI (zwykłe H7 z ringami, bez xenonów) do pre-LCI, ale z tego co pamiętam, to ktoś pisał, że są za słabe na "dzienne".

Opublikowano

Zasada jest prosta... na szybce reflektora obok homologacji Exx powinno być również nabite DRL, jeśli nie ma, to dowód do zabrania. Choćbyś wsadził tam nie wiadomo co to i tak nasze prawo na to nie zezwala.

Uprzedzając dywagacje, wszystko zależy od policjanta/diagnosty. Ja tylko opisuje prawny stan rzeczy ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
widze, ze wypowiadaja sie osoby nie majace pojecia, ja mam rocznik 2009 wiec ringi nie nadaja sie jako dzienne sa za slabe, po 2010 byly montowanw biale duzo jasniej świecą.
Krzysztof
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Reflektory halogenowe LCI, nie mogą być wykorzystywane jako światła dzienne, bo źródło światła użyte do oświetlania ringów jest zbyt słabe, 10W vs 35W w reflektorze xenonowym LCI.

Odnośnie OEM DRL LED - odezwij się na priv to podeślę Ci oficjalny dokument EBA do tego retrofitu...

Pozdrawiam :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Same ringi wystarczą jako dzienne w wersji LCI w E90 i E91

Tak wystarczą ale nie w reflektorach halogenowych LCI. Tam są ograniczenia konstrukcyjne samych ringów plus dodatkowo słabej mocy źródło światła.

Jeśli ma być DRL na ringach to wymagane są reflektory xenonowe LCI.

Pozdrawiam :cool2:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
widze, ze wypowiadaja sie osoby nie majace pojecia, ja mam rocznik 2009 wiec ringi nie nadaja sie jako dzienne sa za slabe, po 2010 byly montowanw biale duzo jasniej świecą.

A jak ma sie sprawa w lampach, ktore nie maja xenonow? E90 rok prod. 02 2010.

Dzieki