Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowe czy usprawniał ktoś przepływomierz tzn robił dziurke w tym który jest cały z obudową bo nie mam pojęcia jak go wyciągnąć nie chce niczego uszkodzić...
Opublikowano
Masz eu4 jesli masz klejony przeplywomierz. I nie sadze by w tym wypadku byl to dobry pomysl. Chyba ze Ci zaniza to mozesz poswiecic przeplywke w ramach eksperymentu :)
Opublikowano

Witam

no mam euro4 nie zaniża ,ale max dobija do 900 jednostek.

Temat dziurki w przepływce został chyba już gdzieś opisany :wink:

Po pierwsze aby stwierdzić czy przepływka nie zanirza trzeba zweryfikować czy ciśnienie zadane dla "turbiny" jest uzyskiwane.

Przepływka mierzy to co turbo zaciągnie , jeśli turbo nie dmucha, to i nie ciągnie :mrgreen: ,jeśli nie ciągnie to przepływka nie mierzy.

Jeśli twoje turbo robi 2,4 bara a przepływka w tym monecie mierzy 900 jednostek to jest coś nie tak.

Popatrz na mój podpis :mrgreen:

Dziurkę robi się gdy przepływka zaniża przy wysokim , właściwym doładowaniu lub liniowo w całym zakresie. W dde5 , warto po tym zabiegu skasować adaptacje do wyjściowego zera. Nie robi się tego dla dde3 i 4.

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
noi u mnie w 1 poz przepływki jest mniej wiecej to co u Ciebie i na drugiej max 920-940 ,ale jak zrobić dziurke w tym przepływomierzu z euro 4 jak go wogóle rozebrać =D
Opublikowano
przesadzam poprostu już mam tego disielka i za każdym razem kiedy czytam posty o jakiś ubytkach mocy zadaje sobie pytanie ,że może to i mnie się tyczy, 1198 jednostek, podczas jazdy na 3500rpm tylko turbo widze ,że o 70 jednostek mniej niż u Ciebie, masz sterowane podciśnienowo czy elektrycznie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak szukasz dziury w cały to zrób test 80-120 na 4 biegu i zmierz czas, będzie pogląd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
zmierzyłem jest to jakieś 6,5 s ,nagrałem filmik i tak mniej wiecej wyszło, a wy jakie ,macie czasy?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest mega, bo lepiej niż m57 :lol: bo on ma 6,9 a Twój powinien mieć koło 7,5 :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
nie wiem może z moją m47n jest coś nie tak :P na filmiku widać ,że najpierw włączyłem nagrywanie a następnie dodałem gaz tak ,że utrata jakiejś 0,5 s i na 7 sekundach wybija 120 :) oczywiśćie nie trzymam się tego rygorystycznie bo jest to amatorski pomiar dodam tylko ,że mam skrzynie 6stke ;)
Opublikowano
ja tutaj widze 8sekund + przeklamanie zegarow przy 120 jakies 7km to jakies 8,5sek minimum

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
no nie będe się kłucił ale jest 7 po nie jednym oglądnięciu minus początkowe opóźnienie , licznikowe korekty wg licznika 120 ,wg gps 115, tak ,że suma sumarum seria wychodzi :) ,a nie jak kolega odrazu 8,5 :)