Skocz do zawartości

[e38]po zmianie fotela kierowcy świeci się kontorlka AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zmieniłem dziś w swojej 7er na razie 1 fotel(kierowcy) z komfort na kontursitzen. wszystko pięknie i ładnie chodzi ale zaświeciła mi się poduszka na desce rozdzielczej. Inpa pokazuje błąd nr 5 i coś tam ze driver stronger nie pamiętam dokładnie. Nie da rady błedu wykasować. Co może być nie tak??????
Opublikowano
Pewnie pirotechniczny napinacz pasa jest nieprawidłowo podłączony...
Opublikowano
sprawa sie yjasniła. przy kablu idacym do napinacza pirotechnicznego w nowym fotelu jest jescze jedna mała wolna wtyczka do której powinno byc pewno coś podpiete czego ja nie mam u siebie w instalacji i pewno dlatego swieci. Szkoda bede musiał sprzedac nowy nabytek
Opublikowano
Moje podejrzenia są takie że poprostu w fotelu który kupiłeś jest podłączenie do bocznej poduszki, a takowych nie masz u siebie. Ale to tylko podejrzenie i nie mam jak sprawdzic. Jezeli się mylę to bardzo proszę o sprostowanie :)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Witam ja w swojej E38 2.8i wymieniłem całą tapicerke na skórzaną i też miałem podobny problem ale wystarczyło przełożyć napinacze pasów ze starych foteli no i oczywiście wykasować błąd kompem.Umie była welurowa tapicerka a obecnie mam jasne skóry cały środek chce zrobić na jasno.