Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dolaczam sie, + pytanie czy mozna kosć z tylu "przekodowac" z 4cyl na 6cyl?

bo zmiana kosci wchodzi w gre.

Opublikowano
Jedyne różnice jakie ja znam są takie: Eta i diesle maja mniej na obrotku, wąskie nie miały ekonomizera. Kości kodujące (biały prostokąt w dolnej prawej części licznika) mają analizować jakieś wartości komputera, inni mówią że zapisują one dane o samochodzie, które na serwisie można odczytać. Ile w tym prawdy nie wiem mówie co słyszałem i czytałem. Nie wiem czy jest sens zabawy jakieś mody, lepiej poszukać zegara dedykowanego do swojego modelu (ceny od 50-150zł) i mieć spokój i pewność.
Opublikowano
z tego co kumpel mi powil, na moim przykladzie, po swapie m40b18 na m50b25, jak wrzuce licznik od 6cyl, to moze byc np male przeklamywanie w temperaturze i benzyny :)
Opublikowano
Wszystkie liczniki są tak zbudowane aby przybliżać wartości, precyzji nie mozna wymagać bo tak są zbudowane i już ;)
Opublikowano
no dobra ale te wartosci w 4cyl a w 6cyl lekko sie roznia przy zmianie w aucie tak jak opisalem. pojemnosci bakow masz 55l i 62l :).
Opublikowano

Mówimy oczywiście o zegarach z benzyniakow.

wiec jezeli do r4 założysz zegary z r6 to odcinke na zegarach będziesz miec zaraz za 3k przy realnych obrotach ok 6200

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
Opublikowano
Panowie, nie śmiecić! myślę że temat się wyczerpał już.

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg