Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie byl antynapad :-)

Dzis odbyla sie operacja usuniecia ciala obcego ;)

Zestaw skladal sie z 4 czesci:

1x antena GPS

1x antena GSM

1x centralka

1x czytnik transpondera

Obstawialem choc jedena pare blokujaca, a tu niespodzianka :)

Rzaden obwod nie byl rozlonczony :shock:

Bylo to podlaczone do zasilania zapalninczki + bezpiecznik 34, o tyle dobrze ze nie rozcinali kabli tylko delikatnie sciagneli izolacje i podlaczyli.

IMAG0667.jpg

IMAG0670.jpg

Zestaw ten pelnil tylko funkcje lokalizatora !! No jest jeszcze opcja cichego alarmu.

Opublikowano
Ale dobrze ,ze się tego cholerstwa pozbyłeś bo przecież nawet mogło i pobierało cały czas prąd prawda ??
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Tak to prawda, przez caly czas pobieral okolo 70mA (to bardzo duzo), pare godzin i blad "High rate of battery discharge".

A wszystko zaczelo sie wlasnie od tego komunikatu.

Obstawialismy IBS, albo lewy pobor.

Dzieki wszystkim za support :)

Opublikowano
Koledzy, bez obrazy, ale to czy pobiera zbyt duzo pradu to by byla ostatnia rzecz o ktora bym sie martwil. Tak jak napisalem moj wczesniejszy post-byla sytuacja z lokalizatorem + dorobiony kluczyk = to jest wiekszy problem niz lewy pobor pradu. Nie mowie ze tak moze byc w tym przypadku, bo nie znam poprzedniego wlasciciela, ani prawdziwych intencji montazu tego lokalizatora, tym bardziej ze z tego co pamietam jak pare dni temu czytalem ten temat to poprzedni wlasciciel wspominal cos o antynapadzie (nie wiedzial ze mial zamontowany lokalizator,a nie antynapad?). Nie zapominajmy ze to jest polska. Zrobisz jak uwazasz ale ja bym sie wybral na przekodowanie kluczy i zakodowal je kompletnie od nowa, w razie jakby poprzedni wlasciciel 'mial kiedys przejezdzac w poblizu' (bo mogl sledzic przez caly czas Twoja lokalizacje i napewno wie gdzie parkujesz), wiec zeby nie bylo niespodzianki w postaci braku samochodu, to dla lepszego snu wydalbym pare stowek na nowe klucze:) pozdrawiam
  • Moderatorzy
Opublikowano
tommy80 nie popadajmy w paranoję :) Idąc Twoim tokiem rozumowania każdy nowy nabywca powinien przekodować kluczyki, bo przecież sprzedający mógł dostać np. w umowie kupna-sprzedaży nasz adres albo śledził nas jak odebraliśmy od niego samochód i już wie gdzie parkujemy - nie potrzeba do tego lokalizatora. Kilka stówek można lepiej spożytkować - choćby postawić u bukmachera na Ukrainę w dzisiejszym meczu ;) Zakładam, że kolega ma wykupione AC, więc w zasadzie już może spać spokojnie. A jeśli koniecznie chce przekodować kluczyki to wystarczy, że kupi sobie za 100zł interfejs do złącza diagnostycznego i już będzie mógł sam wszystko kodować - teraz i w przyszłości, więc będzie to lepsza inwestycja niż wywalenie jednorazowo kilkuset złotych tylko na przekodowanie kluczyków.
Opublikowano (edytowane)
Lokalizator wygladal na stary wszedzie daty 2007/2008, mial karte sim, sprawdzilem ja w tel. i juz nie byla aktywna, domyslam sie ze firma ktora to montowala zaliczyla bankruta i przestala doladowywac karte. Czyli lokalizator nie dzialal, przynajmniej nie wysylal danych o polozeniu. Dzwonilem do ASO i do auta nikt nie wyrabial duplikatu kluczy, nie wiem jak wyglada sprawa dorobienia klucza gdzies na boku, ale nie wydaje mi sie to latwa sprawa. Jezeli maja ukrasc to i tak ukradna, (oby nie, :twisted: bo polubilem "ja") jest AC wiec spie spokojnie. Edytowane przez adisan82